11 merkwaardige en weinig bekende feiten over Bhutan, het enige land met een Ministerie voor Geluk - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
11 merkwaardige en weinig bekende feiten…
20 prachtige tatoeages met Een 23-jarige studente beweert het proces te hebben ontdekt om plastic in biologisch afbreekbaar materiaal te veranderen

11 merkwaardige en weinig bekende feiten over Bhutan, het enige land met een Ministerie voor Geluk

Door Janine
1.494
Advertisement

Het Koninkrijk Bhutan is een Aziatische constitutionele monarchie. Het land is in het noorden omringd door China en in het zuiden door India. Hoewel de grenzen sinds 1974 weer open zijn, is de heerser van het land, Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, nog steeds terughoudend om buitenlanders te verwelkomen. Voor degenen die genoeg geduld hebben om alle papieren te krijgen voor het visum, biedt Bhutan betoverende landschappen en een heel bijzondere cultuur.

Hier zijn 11 merkwaardige feiten over Bhutan die niet iedereen kent.

via: BBC

1) Een land bijna zonder televisie. Tot 1999 was er een decreet in Bhutan dat het gebruik van televisie verbood. Gelukkig is dit niet langer het geval.

2) Geen daklozen. In Bhutan zijn er geen daklozen; iedereen die zijn huis verliest of er geen heeft, moet zich tot de koning wenden. Op die manier zal hij een huis en een te cultiveren land ontvangen.

3) Traditionele en moderne gezondheidszorg zijn gratis. Bhutan is de enige staat in de wereld waar men kan beslissen op welk soort geneeskunde men wil vertrouwen, hetzij traditioneel of modern, gratis.

4) Kledingvoorschrift. Bhutanese mannen en vrouwen worden gedwongen zich te kleden volgens de nationale code. Zelfs de scheiding tussen klassen wordt benadrukt door de eenvoudige kleuren van de kleding.

5) Rookverbod. Sinds 2010 heeft Jigme Khesar Namgyel Wangchuck de teelt en consumptie van tabak verboden. Voor de bezoekende rokers, zijn er zeer zware belastingen te betalen.

6) Het record. De inwoners van Bhutan zijn erg alert op de fauna en flora van hun land, zelfs zo dat het verboden is om chemicaliën te importeren. In 2015 onderscheidde het land zich vanwege een bijzonder record: 108.000 bomen werden geplant ter ere van Prins Jigme Namgyel Wangchuck, 50.000 van hen in één uur.

7) Gecompliceerd toerisme. Zoals gezegd, houdt de koning van Bhutan niet erg van buitenlanders. Om het land binnen te komen moet je alles (vliegtickets, hotels, belastingen, touroperators en gidsen, visum, tabaksbelasting en verzekering) vooraf betalen. Bovendien zijn sommige plaatsen gesloten voor bezoekers en is het niet mogelijk om een ​​stad te bezoeken zonder eerst een lokale gids te hebben ingehuurd.

8) Vrouwelijk erfgoed. De eerstgeboren vrouwen en niet de eerstgeboren mannen zijn de erfgenamen van alle bezittingen van het gezin.

Advertisement

9) Het Ministerie van Geluk. Sinds 2008 heeft Bhutan een Comité voor Bruto Intern Geluk opgericht, een orgaan dat het geluksniveau van de inwoners registreert. Het Ministerie van Geluk is ook aanwezig.

10) Gemengde huwelijken? Nee bedankt. Tenzij hij het land heeft verlaten, kan een Bhutanees niet trouwen met een buitenlander. Het ritueel omvat ook een zeer complexe ceremonie, rijk aan boeddhistische gewoonten.

11) De huizen van Bhutan. De Bhutanesen versieren de huizen met zeer levendige kleuren en zeer eigenaardige tierelantijntjes. Alle huizen hebben drie verdiepingen: de begane grond is een ruimte om de dieren te houden, op de tweede verdieping zijn de badkamers en slaapkamers en de derde verdieping wordt gebruikt voor het opslaan van hooi.

Bhutan is een uniek land in de wereld, dat ondanks alles de moeite waard is om te bezoeken. Klaar voor de enorme hoeveelheid documenten die je moet ondertekenen?

Source:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt