In dit oude "dorp" is de huur gedurende 600 jaar niet veranderd en kun je met slechts 80 cent per jaar leven - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
In dit oude "dorp" is de huur gedurende…
Deze portretten van leden van dezelfde familie laten de verbazingwekkende kracht van DNA zien Zonnebrandmiddelen kunnen stoffen bevatten die in ons lichaam blijven circuleren, dat zegt een studie

In dit oude "dorp" is de huur gedurende 600 jaar niet veranderd en kun je met slechts 80 cent per jaar leven

Door Janine
2.580
Advertisement

Het huis heeft altijd de meest intieme plek gesymboliseerd; de plek waar je je toevlucht kunt zoeken als je verdrietig bent en op zoek bent naar eenzaamheid. Maar het huis is ook iets dat ons beschermt: van anderen of van atmosferische agenten. Helaas kan niet iedereen een woning betalen en vaak hebben de gemeenten geen geld om een huis voor behoeftigen te garanderen.

Er is echter een plaats waar degenen die niet beschikken over een solide economische conditie, toch de kans hebben om in een prachtig huis te wonen.

foto: Fugger.de

De plaats waar we het over hebben heet Fuggerei en is een wijk omringd door muren in de stad Augusta (in de Duitse regio Beieren).

foto: Fugger.de

De wijk werd gesticht in 1521 door Jacob Fugger de Jonge (bekend als "de Rijke"), bankier en belangrijkste ondernemer van Renaissancistisch Duitsland.

Advertisement
foto: Fugger.de

Fugger besloot om zijn immense rijkdom te gebruiken voor filantropische doeleinden. Daarom liet hij een hele wijk bouwen om de armste mensen in de stad te huisvesten.

foto: Fugger.de

De eerste huizen werden gebouwd in 1516, maar zoals gezegd, werd het project pas in 1521 voltooid.

foto: Fugger.de

Zelfs vandaag, zoals toen, is de jaarlijkse huur voor een verblijf in de Fuggerei een Rijnlandse florijn (gelijk aan €0,88) en drie gebeden per dag voor Fugger de Jonge.

Advertisement
foto: Fugger.de

De voorwaarden om te profiteren van de volkshuizen in Augusta zijn dezelfde als die van 498 jaar geleden: je moet geboren zijn in Augusta, van de katholieke godsdienst en, uiteraard, armlastig.

foto: Fugger.de

De wijk Fuggerei is een van de grootste attracties in Beieren. Toeristen mogen er komen als ze €4 betalen, mits ze respect tonen voor de faciliteiten en de bewoners.

Advertisement
foto: Fugger.de

De huizen kunnen niet bezichtigd worden omdat ze bewoond zijn, maar de structuur van de buurt is welbekend: elk gebouw bevat 2 appartementen, één per verdieping. Er zijn geen gedeelde appartementen.

foto: Fugger.de

Elk appartement bestaat uit een keuken, een woonkamer, een slaapkamer en een kleine kamer, voor een totaal van ongeveer 60 vierkante meter.

Advertisement
foto: Fugger.de

In elke badkamer is er, naast andere essentiële accessoires, een wasmachine.

foto: Fugger.de

De slaapkamers zijn ruim en zeer comfortabel. Bovendien kan elk huis, met een extra kamer, een geweldige accommodatie zijn voor mensen met kinderen.

foto: Fugger.de

De appartementen op de begane grond hebben een kleine tuin met een schuurtje, terwijl die op de eerste verdieping een zolder hebben.

Fuggerei is een geweldig voorbeeld van een filantropisch project en vormt een duidelijke waarschuwing voor degenen die geloven dat “rijkdom” synoniem staat voor “hebzucht”. Tot op de dag van vandaag is de wijk van de Duitse stad Augusta de bestemming van een grote toeristische bedevaart, en onze nieuwsgierigheid heeft het alleen maar doen toenemen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt