Een bedrijf produceert heerlijke kipnuggets van de cellen in een veer: binnenkort zullen ze op de markt zijn - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een bedrijf produceert heerlijke kipnuggets…
Deze kat, opgegroeid in een treinstation, trekt toeristen aan dankzij zijn ongelooflijke uiterlijk Een drone levert een nier af voor een transplantatie: het is de eerste keer in de geschiedenis van de geneeskunde

Een bedrijf produceert heerlijke kipnuggets van de cellen in een veer: binnenkort zullen ze op de markt zijn

Door Janine
834
Advertisement

De vleesconsumptie is de afgelopen 50 jaar verdubbeld. Dit heeft een negatief effect gehad op het wereldwijde klimaat aangezien producenten van slachtdieren 15% van de uitstoot van broeikasgassen genereren. Hieraan kunnen we toevoegen dat het lijden van dieren ethisch onjuist is. Vandaar het ontstaan van de veganistische bewegingen die sinds 1944 de meest erbarmelijke aspecten van het eten van vlees benadrukken.

Er is echter een bedrijf dat een project aan het ontwikkelen is dat de vleesconsumptie minder vervuilend en ethisch correct zal maken.

via: ABC News

Het bedrijf in kwestie heet Just, Inc. en heeft het idee om gegenereerde kipnuggets (letterlijk en figuurlijk) te lanceren van de genen van de veren van onze meest voorkomende gedomesticeerde vogels. Het innovatieve idee kwam van Josh Tetrick, CEO van Just, en Thomas Bowman, directeur van productie-ontwikkeling. Het experiment bestond uit het verwijderen van cellen uit veren van Ian, een gewone huiskip, en ze, samen met wat voedingsstoffen, in een soort broedmachine te introduceren. Na twee dagen ontstonden kipnuggets uit de cellen van de veren.

In een spot gedraaid door Just zie je sommige mensen kipnuggets eten terwijl Ian rond hun tafels loopt. Toen de acteurs van de spot werden geïnterviewd zeiden ze dat ze enthousiast waren om een product te promoten dat je in staat stelt om niet te vervuilen en vlees te eten zonder de dieren te kwetsen.

Kipnuggets zijn niet het enige project van Just. Het bedrijf zoekt overeenkomsten met een Japanse boer om wagyu-vlees (een zeer gewild rundvlees) te produceren, strikt in het laboratorium.

De Just kip is nog niet te koop, eerst moeten we wachten op de positieve reactie van het Amerikaanse ministerie van landbouw. Als alles goed verloopt, kunnen we binnenkort terecht voor goede en echte kipnuggets, geproduceerd zonder gebruik van chemische middelen en zonder antibiotica. Alleen door een onschuldige veer van Ian te gebruiken!

Source:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt