Mensen die hete pepers eten leven langer en beter: hier het onderzoek dat dit bevestigt

door Skip

29 April 2018

Mensen die hete pepers eten leven langer en beter: hier het onderzoek dat dit bevestigt
Advertisement

Door de steeds grotere verspreiding van traditionele keukens uit de verst gelegen landen hebben smaken zich vermengd en nieuwe geuren ontdekt. Het is zo dat pittig eten echt een trend is geworden en ook een bewijs van moed. Hip is Mexicaans eten met chilipepers of chinees eten die je vuur laten spuwen als een draak. Maar even de uitdaging de persoonlijke voorkeuren terzijde, is het goed voor je om pittig te eten? Op basis van een onderzoek dat is gedaan door de Chinese Academie van Medische Wetenschappen is het antwoord ja.

Advertisement

Een of twee keer per week pittig eten verlaagt de sterftekans met 10%

Een of twee keer per week pittig eten verlaagt de sterftekans met 10%

Lauri Rantala/Flickr

Bij het onderzoek dat is gepubliceerd in het British Medical Journal, zijn 500.000 mensen betrokken die uit 10 verschillende delen van het land China komen. Onderzoekers hebben gezien dat mensen die de gewoonte hebben een of twee keer per week pittig te eten, een betere gezondheid genoot en dat de kans op sterfte met 10% werd verlaagd. Als aan de rode peper nog andere kruiden werden toegevoegd, verlaagde de kans met 14%.

Het effect komt waarschijnlijk door de vele capsaïcine, vitamine C en andere belangrijke voedingsstoffen die erin zitten en die de rol spelen van ontstekingsremmer, antioxidant en in sommige gevallen ook die van kankerbestrijder.

Het onderzoek is vooral een observerend onderzoek geweest. Er zijn meer onderzoeken nodig die erop gericht zijn om te verduidelijken of het kruiden en rode pepers zijn die van invloed zijn op de sterftekans of dat het een samenloop van factoren is.

Bronnen:

Advertisement