Lichamelijke beweging: 7 eenvoudige regels waarmee je vast kunt trainen en waar je langer blijft leven - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Lichamelijke beweging: 7 eenvoudige…
Mensen die hete pepers eten leven langer en beter: hier het onderzoek dat dit bevestigt Het systeem dat het plastic-Eiland in de Stille Oceaan zal gaan opruimen is klaar om in gebruik te worden genomen

Lichamelijke beweging: 7 eenvoudige regels waarmee je vast kunt trainen en waar je langer blijft leven

Door Skip Tromp de Haas
1.416
Advertisement

Wanneer we moe zijn, futloos en geen enkele zin hebben om weer in vorm te komen en een beetje te gaan trainen, dan moeten we even bedenken dat we ons lichaam in goede vorm moeten houden voor een beter leven.

Om stille ontsteking tegen te gaan, of anders gezegd het sneller verouderen van het lichaam, dat kan leiden tot ziektes als diabetes en hart- en vaatziekten kunnen 100 minuten bewegen voldoende zijn, verdeeld over de week. Maar op welke manieren kan je deze training van 100 minuten doen? Hier zijn 7 regels die je aan moet houden!

Zoals in de loop van de vierde editie van het Internationale Science in Nutrition-congres werd benadrukt, moet je voortdurend blijven sporten om stille ontstekingen te verminderen. Dit zijn de 7 regels die door onderzoekers zijn opgesteld om 100 minuten te bewegen per week.

REGEL NR.1 - Hoeveel beweging?: doe drie trainingsessies per week, om de dag. 100 minuten aërobische oefening per week (bijv. hardlopen) kunnen voldoende zijn. Het belangrijkste is om 40 minuten in een sessie te doen in het weekend, daarna 60, verdeeld in twee blokken van 30 minuten gedurende de resterende dagen.

REGEL NR.2 - Interval training: Vier á vijf series van aërobische oefeningen die elk 4 minuten duren met daartussenin 3 tot 4 minuten rust om scheiding aan te brengen tussen de series.

REGEL NR.3 - Trainen op een lege maag: door 's ochtends te trainen voordat je gaat ontbijten wordt het levensenzym AMP Kinase geactiveerd. Als dit wordt ingeschakeld verlengt het de levensduur van het lichaam.

REGEL NR.4 - Concurrent Training: aërobe training afwisselen met oefeningen die zijn gericht op spierkracht.

REGEL NR.5 - Hydratatie: wanneer je sport dan worden er veel water en veel mineralen verbruikt, zoals natrium, chloor, kalium en magnesium. Om weer terug te krijgen wat je hebt verloren moet je je lichaam voortdurend hydrateren, niet alleen voor het welzijn van je lichaam, maar ook om betere resultaten te halen uit het trainen; gedehydrateerde spiervezels ondergaan de veranderingen namelijk niet die door beweging op gang worden gebracht.

REGEL NR.6 - Hoeveel drinken?: om snel te weten te komen of je meer moet drinken kan je je urine snel analyseren. Als deze donkergeel is, dan heeft het lichaam meer hydratatie nodig. In het algemeen wordt het aanbevolen om ongeveer 2 liter water per dag te drinken, ook wel meer op trainingsdagen.

REGEL NR.7 - Train niet teveel: door te trainen ontstaat er een ontsteking die nuttig is voor het herstellen van weefsels na de training. Maar als de ontstekingen te erg zijn dan maak je littekenweefsel aan dat de kans op blessures toeneemt. Het is dus verstandig om niets te forceren. Luisteren naar het lichaam is regel nummer 1!

Tags: SportWetenschap
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt