7 redenen die werknemers ertoe aanzetten hun baan op te zeggen, zelfs als ze er dol op zijn

Janine image
door Janine

25 Mei 2019

7 redenen die werknemers ertoe aanzetten hun baan op te zeggen, zelfs als ze er dol op zijn
Advertisement

Het werk is een van de belangrijkste aspecten van het leven: het stelt ons in staat om te leven en het is op het werk dat we het grootste deel van de dag doorbrengen. Daarom is het belangrijk dat het werk dat we kiezen, naast een goed salaris, ons ook een gevoel van welzijn, plezier en vreugde biedt. Kortom, het is belangrijk dat we het leuk vinden.

Het kan echter gebeuren dat het werk van onze dromen een oorzaak van overmatige stress wordt. Hier zijn 7 goede redenen om een baan op te zeggen, ondanks dat we het leuk vinden!

Advertisement
Pexels

Pexels

1) Stagnatie. Stel je eens voor dat het werk dat je nu leuk vindt je de komende 30 jaar moet blijven doen: zonder de mogelijkheid van vooruitgang, zonder belangrijke veranderingen, altijd zittend in dezelfde stoel. Krijg je het er benauwd van? Dit kan dit een goede reden zijn om je huidige baan te verlaten.

2) Te veel werk. Een baan kan zo aangenaam, mooi en interessant zijn als je wilt. Als het echter elke dag 10, 12 uur van ons leven kost, is het te stressvol.

3) Vage illusies. Het is niet moeilijk om advertenties te vinden waarin de aspiraties, kansen en het ethische aspect van het bedrijf worden geprezen. Vaak geven deze advertenties het idee dat werken voor dat specifieke bedrijf leidt tot groter werkplezier en een enorme professionele groei. Helaas zijn deze advertenties vaak misleidend en dienen alleen om zoveel mogelijk goedkope arbeid te krijgen.

4) De omzet is belangrijker dan de mensen. Je kunt werken in een bedrijf waar het belangrijkste aspect de omzet is. In dergelijke gevallen worden werknemers uitsluitend als middel gezien en nooit als bronnen. Je zou hier zo snel mogelijk weg willen.

Advertisement
Flickr

Flickr

5) Gebrek aan waardering. Medewerkers vragen niet veel: slechts een kleine bonus als ze een bijzonder zware klus hebben voltooid of een eenvoudig schouderklopje dat hun zelfrespect verhoogt. Als deze kleine stimulans ook ontbreekt, is het duidelijk dat ze liever hun baan opgeven.

6) Geen eerlijk zakelijk beleid. Werken voor een goed bedrijf is een voldoening, ongeacht het salaris. Als het bedrijf echter onduidelijk gedrag vertoont met klanten of leveranciers, zullen werknemers zich ongemakkelijk voelen en op zoek gaan naar werkgevers die meer geloofwaardigheid genieten.

7) Een te verstikkend hiërarchisch systeem. Het is goed om een ​​supervisor of in ieder geval iemand te hebben die de voortgang van het werk bewaakt. Maar de meest vlijtige en attente werknemers hebben ook vertrouwen en een zekere mate van autonomie nodig. Als deze ontbreken, worden ze het zat en gaan op zoek naar iets anders.

Je baan opzeggen is altijd ingewikkeld, vooral in tijden van crisis, maar zoals je in dit interessante artikel hebt kunnen lezen, kan het soms ook een goed idee blijken te zijn!

Advertisement