Dit is Bibury, het prachtige Engelse dorp waar de tijd stil lijkt te staan

Janine image
door Janine

03 September 2019

Dit is Bibury, het prachtige Engelse dorp waar de tijd stil lijkt te staan
Advertisement

Als we denken aan de dorpen van het Engelse platteland, denken we meteen aan ontspannende, idyllische en bijna “onechte” -scenario's vanwege hun kenmerken. Cottages en stenen huizen met schuine daken, smalle straatjes die door zeer groene en verzorgde tuinen lopen: zou je er niet heen willen om wat te ontspannen?

Als het antwoord ja is, wel: weet dat er echt zo'n plaats bestaat met kenmerken die niet al te veel verschillen van de hierboven genoemde. Waar? In Engeland natuurlijk. Laten we er wat meer over te weten komen.

via Bibury.com

Advertisement
Saffron Blaze/Wikimedia

Saffron Blaze/Wikimedia

Sommigen noemen het het mooiste dorp op het Noord-Europese eiland; anderen denken zelfs dat het een van de mooiste ter wereld is. Eén ding is zeker: Bibury heeft een unieke charme en is een perfecte bestemming voor iedereen die zich wil onderdompelen in een sfeer die met de tijd verloren lijkt te zijn gegaan.

Het dorp ligt in Gloucestershire, in het zuidwesten van Engeland, op ongeveer 130 km van Londen. Hier, midden in de groene heuvels van de Cotswolds, biedt Bibury rust en kalmte sinds 1300, toen de 40 gebouwen door de monniken werden gebouwd als schaapskooien.

Deze prachtige huisjes in donker baksteen dateren uit die middeleeuwse periode. Naast elkaar gebouwd, klimmen ze kriskras naar Arlington Row, de hoofdstraat van het dorp. De weg gaat verder naar de Arlington Mill, een molen vol charme die van een oude ansichtkaart lijkt te zijn gekomen.

Advertisement
Saffron Blaze/Wikimedia

Saffron Blaze/Wikimedia

Dit alles is te vinden aan de oevers van de rivier de Coln, die stil en rustig stroomt, met zwanen, eenden en andere prachtige vogels, evenals een zeer rijke visfauna. Als je door de straten van Bibury loopt, kun je de stemmen nog horen van de wevers die in de zeventiende eeuw in de huisjes woonden en hun kostbare wollen doeken door de straten van de stad ophingen.

The Oxfordshire Cotswolds/Facebook

The Oxfordshire Cotswolds/Facebook

Tegenwoordig is Bibury een gerenommeerde toeristische bestemming en huisvest musea, festivals en tentoonstellingen die passen in het idyllische, bijna surrealistische scenario. De magische en romantische sfeer, ondanks de bezoekers, is niet verloren gegaan.

De foto's zijn duidelijk: dit dorp is echt de perfecte bestemming om jezelf terug te vinden, uit de chaos en de drukte, en je naar meer authentieke tijden mee te laten slepen.

Facebook

Facebook

Advertisement