Eetbare bierverpakkingen: het idee van een start-up om zeedieren te redden

Janine image
door Janine

03 Juni 2019

Eetbare bierverpakkingen: het idee van een start-up om zeedieren te redden
Advertisement

Het probleem van het plastic dat de zeeën en oceanen vervuilt, is een trieste realiteit die vooral aanwezig is in de Golf van Mexico. Hier zijn de concentraties van plastic in zee een van de hoogste ter wereld, en de gevallen van dieren die onder het afval lijden, zijn talrijk en helaas aan de orde van de dag.

Beschadigde vleugels van vogels, misvormde schilden van schildpadden, vastzittende zeehonden: de schade veroorzaakt door een eenvoudige tas of een fles kan niet langer worden onderschat.

via saltwaterbrewery.com

Advertisement
saltwaterbrewery.com

saltwaterbrewery.com

Een kleine brouwerij in Florida, via een start-up genaamd E6PR, had onlangs een heel origineel idee om de plaag van plasticvervuiling tegen te gaan.

De ringen die bierblikjes bij elkaar houden in een 6-pack van Saltwater Brewery zijn gemaakt van een ecologisch materiaal dat, in plaats van de zeefauna te beschadigen, het kan voeden.

Deze ringen lijken van karton te zijn, maar in werkelijkheid zijn ze het resultaat van een speciale samenstelling gemaakt van tarwe en gerst, samengeperst om weerstand en duurzaamheid te verkrijgen, ze zijn geschikt voor normaal transport en opslag van blikjes in de koelkast. Ze zijn daarom, voor alle mogelijke doeleinden, eetbaar.

Advertisement
e6pr.com

e6pr.com

De start-up is er juist op gericht om zijn creatie op een brede manier te verspreiden. Achter de investering zitten vissers, surfers en liefhebbers van de zee, allemaal verenigd door de wens om iets concreets te doen om het te redden van vervuiling.

Het speciale eco-duurzame materiaal wordt geproduceerd met afval van andere materialen en komt uit Mexico. Het is ook composteerbaar en biologisch afbreekbaar.

De hoop is dat dit soort oplossingen vaker zullen worden gebruikt, om serieuze hulp te bieden aan de prachtige dieren die oceanen en zeeën bevolken en om tegelijkertijd schoner water te krijgen.

Advertisement