Peru, een schip met 12 miljoen illegaal geviste zeepaardjes in beslag genomen: een buit van $6 miljoen

Janine image
door Janine

08 Oktober 2019

Peru, een schip met 12 miljoen illegaal geviste zeepaardjes in beslag genomen: een buit van $6 miljoen
Advertisement

Zeepaardjes zijn een soort waarvan bekend is dat ze worden bedreigd vanwege de transformatie van hun leefgebied, maar ook vanwege de ongecontroleerde visserij waaraan ze al jaren zijn onderworpen. Deze dieren zijn bijzonder gewild als ingrediënt in de traditionele Chinese geneeskunde, maar ook als souvenir of straatsnack, en daarom hebben vissers van over de hele wereld, ondanks de regels die ze beschermen, het vooruitzicht op hoge inkomsten. Net als de bemanning van het schip Adonay, een Peruaanse vissersboot, die door de Peruaanse autoriteiten begin oktober 2019 in beslag werd genomen met een weinig lovenswaardige buit.

via Ministerio de la Producción - Perù

Advertisement
publicdomainpictures.net

publicdomainpictures.net

Na dagenlang het vissersvaartuig te hebben gevolgd, voerde het ministerie van Productie van Peru, in samenwerking met de marine-autoriteiten, de inbeslagneming van de Adonay uit en ontdekte de aanwezigheid van maar liefst 55 dozen vol gedroogde zeepaardjes. Hun aantal, dat groter is dan 12,3 miljoen exemplaren, zou ongeveer 6 miljoen dollar hebben opgeleverd, vermoedelijk voor de markt in het Oosten.

Na te zijn overgegaan tot de arrestatie van de bemanning (die volgens de geldende wetgeving tussen de 3 en 5 jaar gevangenisstraf riskeert), hebben de autoriteiten de trieste lading verzameld om deze, volgens procedure, naar onderzoeksinstellingen en universiteiten te sturen die de gedroogde dieren voor hun studies zullen gebruiken.

Advertisement
Ministerio de la Producción - Perù

Ministerio de la Producción - Perù

De operatie maakt deel uit van een zeer groot project dat tot doel heeft de kusten van het land nauw te controleren en onorthodoxe initiatieven te ontmoedigen. Van onze kant, als burgers van over de hele wereld, kunnen we echter met ons gezond verstand bijdragen door te proberen de consumptie van bedreigde dieren of zelfs de indirecte financiering van structuren die voorzien in de uitbuiting van onschuldige wezens te vermijden.

Advertisement