Bereik de diepten van de zee zonder onderzeeër met deze "onderwaterlift"

door Skip

17 Augustus 2021

Bereik de diepten van de zee zonder onderzeeër met deze "onderwaterlift"
Advertisement

Ooit ervan gedroomd een tochtje te maken door de diepe krochten van zeëen en oceanen, dat je de pracht en praal en het leven daar beneden kan zien? Misschien wel, en is het idee misschien een beetje eng, omdat je kennis over duiken moet hebben en over alles wat er bij dit wereldje hoort.  

Dit is allesbehalve eenvoudig, je moet juist zeer voorzichtig te werk gaan om vervelende gevolgen te voorkomen. Als je er niet aan moet denken om je aan zo'n ervaring te wagen, maar je tegelijkertijd toch koste wat kost wilt duiken, nou dan is er een uitvinding die misschien wat voor je is! Het lijkt wel uit de tijd van de eerste stoommachines te komen en heeft een steampunk-achtig sfeertje. Ben je er klaar voor om meer over deze bijzondere "onderwaterlift" te weten te komen?

via Nordkurier

Advertisement
Tom Scott/Youtube

Tom Scott/Youtube

Duikersklokken, oftewel afgesloten ruimtes die bungelen aan een kabel waaraan een zeevaartuig kan hangen zijn zeker geen nieuwigheid. Deze "lift" voegt echter zeker wel iets extra's toe omdat iedereen die een diepzee-ervaring wil, hierdoor de kans ertoe heeft om af te dalen, het onderwaterleven te bekijken en dat allemaal zonder ook maar een beetje nat te worden of duikregels en vaardigheden te kennen. 

Advertisement
Tom Scott/Youtube

Tom Scott/Youtube

Deze heuse ervaring in deze "duikkamers", bekend als "onderwatergondels" of Tauchgondel in het Duits, is in de laatste jaren echt een toeristenattractie geworden in de Baltische Zee. Het is dan ook op verschillende kustplaatsen in Noordoost-Duitsland mogelijk om de koude onderwaterwereld in zo'n ding te verkennen.

 

Tom Scott/Youtube

Tom Scott/Youtube

Als je zo die Tauchgondel zit te bekijken dan moet je toch echt wel een beetje denken aan liften die in plaats van omhoog gaan in een gebouw ons juist naar beneden brengen, als maar dieper. Ze zien er ook nog eens echt heel uniek uit, want met die stijl die vagelijks iets wegheeft van de "Engelse Stijl" denk je toch ook aan die toestellen die je terugvindt in steampunk-omgevingen, die het midden houden tussen het verleden en de toekomst 

Tom Scott/Youtube

Tom Scott/Youtube

Het is een ervaring die uniek is in zijn soort zoals blijkt uit beelden en video's die het internet over zijn gegaan waardoor we als het ware een "virtuele tour" kunnen maken in deze onderwatergondels. Elke avonturier die zich wil wagen aan een afdaling naar de Baltische bodem van de zee wordt omgeven door de geluiden, de lichten, de reflecties, de kleuren met alle betovering die dit teweegbrengt. 

Tauchgondel/Youtube

Tauchgondel/Youtube

Wat denk jij? Zou jij het durven "te duiken" in zee aan boord van deze speciale capsule?

Advertisement