Het ziet eruit als een paradijselijk strand, maar het heeft een duistere kant: het is het meest gevaarlijke strand

Janine image
door Janine

13 Juli 2023

Het ziet eruit als een paradijselijk strand, maar het heeft een duistere kant: het is het meest gevaarlijke strand
Advertisement

Sommige dingen zijn zo mooi dat ze onweerstaanbaar zijn, maar tegelijkertijd kunnen ze heel gevaarlijk zijn: hoezeer ze ons ook aantrekken en onmisbaar lijken, het is goed om jezelf te beschermen of in ieder geval goed op te letten. Waar hebben we het over? In dit specifieke geval hebben we het over een van de meest paradijselijke stranden ter wereld, die echter ook is uitgeroepen tot de gevaarlijkste ooit. Laten we samen uitzoeken wat het is en waar het is.

via Newsport

Advertisement
cape.tribulation/Instagram

cape.tribulation/Instagram

Als je naar de beelden kijkt, lijkt het echt het strand van je dromen, het strand dat je je voorstelt als je je ogen sluit en met je gedachten naar een bestemming aan zee reist. Ondanks zijn prachtige uiterlijk verbergt het echter een onvoorstelbare en niet onverschillige donkere kant.

In feite hebben we het over het gevaarlijkste strand ter wereld, aangezien een bezoek eraan betekent dat je je leven op het spel zet. Dit is Cape Tribulation, gelegen in Australië, in het noorden van Queensland. Het witte zand en het transparante water, die het zo suggestief en aantrekkelijk maken, zijn echter alleen te bewonderen op foto’s.

Advertisement
Luxure/Wikimedia commons

Luxure/Wikimedia commons

De reden? Het dodelijke gevaar wordt vertegenwoordigd door zeestromingen, zowel sterk als onvoorspelbaar. Veel onwetende zwemmers zijn in feite meegezogen door de krachtige en onstuimige golven en meegesleurd door de onderstroom.

Duiken in Cape Tribulation Bay is gevaarlijk voor zowel toeristen als bewoners en er moet uiterste zorg worden betracht om gevaarlijke situaties te voorkomen. Regels van lokale autoriteiten vereisen dat je alleen duikt en zwemt in gebieden die als veilig worden beschouwd en dat je tijdens het duiken wordt begeleid door deskundige gidsen. Het is essentieel om te onthouden dat zelfs wat onschadelijk lijkt, dat misschien niet is en een potentieel risico vormt.

cape.tribulation/Instagram

cape.tribulation/Instagram

Dit alles komt door het extreem variabele klimaat van de plaats, waar plotselinge onweersbuien kunnen voorkomen, maar niet alleen: de wateren worden bevolkt door witte haaien en dodelijke kwallen, terwijl het op het strand mogelijk is om krokodillen tegen te komen. Bovendien maakt zijn positie het nog gevaarlijker: het bevindt zich in feite in een vrij geïsoleerd deel van het continent en in noodsituaties zou men zich ver van de belangrijkste bewoonde centra en aanverwante ziekenhuizen kunnen bevinden.

visitpalmcove/Instagram

visitpalmcove/Instagram

Om al deze redenen is het voor een strandvakantie beter om een ​​andere bestemming te kiezen, maar als je een bezoek echt niet wilt opgeven, houd dan deze tips in gedachten: vermijd duiken bij een gele of rode vlag in het water en blijf in de gemarkeerde gebieden, en vermijd plaatsen waar gevaarlijke dieren kunnen worden aangetroffen, zowel op het land als op zee.

Als je niet van plan bent dit prachtige bezoek te archiveren, denk er dan aan om voor je veiligheid de regels en instructies in acht te nemen.

Advertisement