Krakau is de ideale bestemming voor diegenen die weinig willen uitgeven, goed willen eten en prachtige plekken willen bezoeken

Janine

08 November 2019

Krakau is de ideale bestemming voor diegenen die weinig willen uitgeven, goed willen eten en prachtige plekken willen bezoeken
Advertisement

Als je het geluk hebt om naar Krakau te gaan, ongeacht het seizoen waarin je de stad gaat bezoeken, zal het volgende nieuws je waarschijnlijk niet al te veel verbazen - de Poolse stad werd voor de derde keer op rij verkozen tot de beste Europese stad om te bezoeken, vooral als je een paar dagen wilt ontsnappen aan de gebruikelijke chaos en je een pauze wilt nemen. Wie zegt dat? Volgens een onderzoek behaalde de Poolse bestemming een algehele score van 93%, evenals een beoordeling van vijfsterren voor de prijs-kwaliteitverhouding.

via The Independent

Advertisement

Pixabay

In feite is Krakau de enige Europese stad die al deze positieve voorwaarden van het onderzoek heeft. De ranglijst is gebaseerd op de antwoorden van bijna 5.000 mensen die 43 verschillende steden hebben beoordeeld, volgens verschillende categorieën en factoren. Het algemene oordeel bestond uit factoren zoals eten, drinken, huisvesting, bezienswaardigheden in de stad, winkelen, hoe gemakkelijk het was om zich te verplaatsen, de prijs-kwaliteitverhouding en of het een overvolle plek was of niet.

Krakau behaalde de beste prijs-kwaliteitverhouding: de gemiddelde kosten van een goed hotel bedragen ongeveer 68 euro per nacht en een biertje kost ongeveer 2,30 euro.

Fshoq

De stad is vol met goedkope restaurants, dus het is raadzaam om alleen accommodatie te boeken en dan tijdens een mooie wandeling inspiratie op te doen om wat te eten.

Voor iedereen die er nog steeds op staat om naar Rome, Parijs en andere klassieke Europese bestemmingen te gaan, raden we ten zeerste aan Polen uit te proberen voor de volgende reis: het eten, de hotels en bezienswaardigheden zijn er net zo goed, maar voor de helft van de prijs!

Advertisement