12 tips die je volgende reis veiliger en goedkoper maken - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
12 tips die je volgende reis veiliger…
10 wetenschappelijk bewezen voordelen die je hebt wanneer je met een poes leeft Deze franse kunstenaar tovert in heel de wereld onopvallende gebouwen om in kunstwerken

12 tips die je volgende reis veiliger en goedkoper maken

2.596
Advertisement

Des te verder de bestemming die je wilt bezoeken is verwijderd van je huis, zou het des te meer nodig zijn om je van tevoren te informeren over enkele aspecten van je reis.
Los van de bekendheid die je hebt met de plaatselijke wetten en gewoontes van de plek waar je naartoe zal gaan, zijn er sowieso een aantal dingen die je verblijf, ongeacht in wat voor een vorm, vergemakkelijken en kunnen er ook ernstige problemen voorkomen worden. En zeer waarschijnlijk ook onvoorziene grote uitgaven. Daarom is het belangrijk dat je deze dingen kent, en sterker nog, er een gewoonte van maakt in al je reizen ver van of dichtbij huis!

12 dingen die je kan doen om elke buitenlandse reis veiliger te maken.

foto: Pixabay.com
  1. Verzeker waardevolle spullen. Vooral als je meerdere van zulke dingen meeneemt (Laptop, fototoestel enz.) dek je dan in tegen diefstal en ontvreemding met een speciale reisverzekering. Moet je zeker doen. 

  2. Voorkom dat je betaalt met bankpassen en ga voor smartphone-apps waarbij de kans groter is dat je bankrekeningen veilig zijn (bijvoorbeeld Google Pay en Apple Pay). 
  3. Schrijf telefoonnummers voor noodgevallen op (familieleden, ambassade, consulaat etc.) zowel op je telefoon als op een papiertje dat je altijd bij je hebt.

  4. Gebruik kluisjes. Als je je niet senang voelt met de kluisjes op de hotelkamer, vraag dan bij de receptie of ze daar ook kluizen hebben, en laat een bewijsje uitschrijven waar op staat dat je hebt betaald en wat er in de kluis zit.

  5. Meld je aankomst bij je ambassade: zo zullen je gegevens altijd direct beschikbaar zijn in geval van nood.

  6. Eet waar de locals eten. Als je op pad bent en je niet weet voor welk restaurant je moet kiezen, kijk dan om je heen en ga naar een eetgelegenheid waarvan je het idee hebt dat de locals daar ook komen.

7. Maak altijd een kopietje van je belangrijkste documenten. Wanneer je het hotel verlaat is het altijd een goed idee om alleen de kopieën mee te nemen en de echte documenten in de kluis te laten liggen om zo het risico te beperken dat je ze niet hebt op het belangrijkste moment, namelijk wanneer je het land moet verlaten!

8. Vraag hoteliers en locals om informatie. Als er plekken in de stad zijn waar je beter uit de buurt kan blijven, dan zal er ongetwijfeld iemand zijn die jou hierover kan informeren.

9. Kleed je zoals locals. Dit zou een passage kunnen zijn uit een boek over spionnen, maar de kern is dat zakkenrollers je makkelijker zullen herkennen als je aan alles laat merken dat je een toerist bent. Ga voor neutrale kleding en tassen die sluitingen hebben die zakkenrollerproof zijn. Vergeet echter niet dat in bepaalde landen hele exacte fatsoensnormen gelden. Informeer je hier snel over om geen arrestatie te riskeren! 

10. Meld eventuele veranderingen in je programma. Als je op het laatste moment kiest om een tochtje te maken is het altijd verstandig om met een vriend of familielid te delen waar je bent, of in het algemeen laat weten dat je iets begint dat niet op het programma stond.

11. Zorg dat je het allersmerigste voorwerp niet aanraakt: de afstandsbediening op hotelkamers! Als je denkt deze te gaan gebruiken, stop hem dan in een doorzichtig plastic zakje.

12. Hoe sluit je de kamerdeur van een hotel van binnen? Als je ergens overnacht waar ze niet echt de modernsten zijn, dan kan je misschien de behoefte hebben om er zeker van te zijn dat de deur dicht is; een vernuftige tip hiervoor zie je op de foto. Je moet een vork zien te bemachtigen of een soortgelijke constructie bedenken (hier de video).

Met deze regels zal de kans aanzienlijk afnemen dat je in de problemen raakt!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt