Veel toeristen plaatsen een glas in het handvat: wat is de functie ervan?

Janine image
door Janine

10 Juli 2023

Veel toeristen plaatsen een glas in het handvat: wat is de functie ervan?
Advertisement

Reizen, vooral als het gaat om een ​​vrijetijdsvakantie, zou synoniem moeten zijn met ontspanning en luchtigheid. Om het echter echt zo te maken, is het noodzakelijk om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen en aandacht te schenken aan een reeks factoren die de sereniteit van de ervaring in gevaar kunnen brengen. Vertrekken en genieten van uw verblijf zonder onverwachte gebeurtenissen, dat is waar we allemaal op hopen en om dit mogelijk te maken, is het raadzaam om te proberen enkele onaangename episodes te voorkomen. Daarom hier 14 tips die je in de praktijk kunt brengen voor een rustige en vooral veilige reis.

via Brightside

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Wat de reisbestemming ook is, tijdens het verblijf kunnen potentiële risico's worden gelopen die, met enige voorzorgsmaatregelen, kunnen worden vermeden of op zijn minst worden beperkt. Voor je eigen veiligheid is het raadzaam om je voor vertrek goed te informeren over hoe je je moet verplaatsen en hoe je je moet gedragen, om vervelende situaties zoals het kwijtraken van documenten of diefstal te voorkomen.

Door deze 14 reistips te volgen, breng je je vakantie op een meer serene en ontspannen manier door, waar ter wereld je ook bent.

Advertisement

Goede gewoonten om aan te nemen tijdens het reizen

Goede gewoonten om aan te nemen tijdens het reizen

Pixabay

1. Ten eerste, als je incheckt in het hotel, zeg dan je naam of andere gevoelige gegevens niet hardop om te voorkomen dat iemand anders dan het personeel het afluistert.

2. Kies bij voorkeur een kamer gelegen tussen de tweede en vierde verdieping: de begane grond leent zich immers veel meer voor externe invallen.

3. Als je de kamer verlaat, zorg er dan voor dat je het kijkgaatje met iets afdekt: als je bij terugkomst merkt dat het is verwijderd, vraag dan om onmiddellijke vervanging van de kamer.

4. Controleer bij terugkomst of er niet is geknoeid met de veiligheidssloten op deuren en ramen: het schoonmaakpersoneel zou ze kunnen openen en vergeten ze te sluiten.

Pexels

Pexels

5. Neem geen dure kleding en waardevolle spullen mee als deze niet nodig zijn. Ze zijn misschien veiliger in je huis en je loopt niet het risico ze kwijt te raken.

6. Plaats bij het verlaten van de kamer het bordje "niet storen" om eventuele dieven te misleiden en af ​​te schrikken.

7. Wikkel je portemonnee en documenthouder in een plastic folie om ze te beschermen tegen vocht en regen.

1n_onli_kimeo/Instagram

1n_onli_kimeo/Instagram

8. Maak geen gebruik van de kluis die je in de kamer aantreft: het is namelijk de eerste plaats waar zij die van plan zijn te stelen zullen gaan kijken. Vraag in plaats daarvan aan het hotelpersoneel of het mogelijk is om je spullen ergens anders op te slaan.

9. Als je allergisch bent, vergeet dan niet om de naam van de stof of het voedsel dat je moet vermijden te schrijven en uit te spreken in de taal die wordt gesproken waar je je bevindt.

10. Als je gebruik maakt van geldautomaten, laat de bon dan niet in het zicht liggen. Draag het bij je om te voorkomen dat iemand privé-informatie opspoort.

Curioctopus

Curioctopus

11. Plaats voor het slapengaan een glas in het handvat van de deur: als er iemand binnenkomt, word je wakker van het geluid dat het glas maakt als het op de grond valt.

12. Zoek informatie over de dienstregelingen van het lokale openbaar vervoer, die kunnen variëren tijdens vakanties of in de avonduren.

13. Maak een fotokopie van je documenten en stuur deze naar je eigen e-mailadres. Als je de originelen kwijtraakt, is het veel gemakkelijker voor je om sneller vervangingen te krijgen.

14. Download alle smartphone-applicaties die je nodig hebt, zoals die met betrekking tot vertaling, die zelfs zonder wifi kunnen werken. Het is namelijk niet zeker dat internet overal beschikbaar of gratis is.

Vind je deze reistips nuttig? Heb je weleens nare ervaringen gehad tijdens een verblijf?

Advertisement