Weet je waarom de onderkant van bekers groeven hebben?

Janine image
door Janine

13 Juli 2023

Weet je waarom de onderkant van bekers groeven hebben?
Advertisement

Als je een huis koopt, is de volgende stap het inrichten, eerst koop je de meubels en dan al die elementen die nodig zijn voor het dagelijks leven, oftewel serviesgoed zoals glazen, borden en kopjes. Er zijn mensen die uren in deze winkelcentra doorbrengen op zoek naar de objecten die het beste bij hun appartement passen. Een van de winkels waar deze elementen worden gekocht, is vaak Ikea, waar elk product, naast een goed compromis tussen kwaliteit en prijs, altijd iets speciaals heeft,

Tussen het diverse serviesgoed mag echter zeker de beker voor het ontbijt in de ochtend niet ontbreken. Iedereen die de bekers heeft gebruikt, heeft misschien opgemerkt dat er een groef in de bodem zit, wat bijna een onvolkomenheid lijkt, maar die een specifiek doel heeft. Laten we eens kijken wat het is.

via Fanpage

Advertisement

Een detail op de onderkant van de bekers

Een detail op de onderkant van de bekers

Als je op de onderkant van een beker kijkt, lijkt het of er een stukje ontbreekt, misschien omdat het afgebroken is. Maak je geen zorgen, er is niets kapot en het is ook geen fabrieksfout, het is gewoon een geniale intuïtie. Veel mensen hebben zich afgevraagd waar het voor was, door het antwoord op internet te zoeken. De veronderstellingen waren talrijk, maar helaas onjuist. In sommige gevallen werd aangenomen dat het een methode was om warmteverlies te vertragen, in andere werd aangenomen dat het was om te voorkomen dat het kopje aan de tafel zou blijven plakken.

Jammer dat de werkelijkheid heel anders is. Hoewel ze leuk, grappig of plausibel kunnen zijn, zijn deze aannames onjuist. Laten we eens kijken waarom deze groef aan de onderkant is gemaakt.

Advertisement

Zijn echte functie

Zijn echte functie

Het detail op de onderkant van de beker is bedacht voor degenen die de vaatwasser gebruiken. Dankzij dit systeem blijft het waswater niet op de onderkant, maar loopt het door deze groef weg.

Stelde je je dit al voor of heb je jezelf ook afgevraagd wat de reden van het bestaan ​​was?

Advertisement