Hij maakt met de hand truien met afbeeldingen van de steden die hij heeft bezocht: 16 van zijn werken

Janine image
door Janine

12 November 2022

Hij maakt met de hand truien met afbeeldingen van de steden die hij heeft bezocht: 16 van zijn werken
Advertisement

Mensen houden van reizen, om nieuwe en andere plekken te bezoeken, om in contact te komen met die culturen, maar met het verstrijken van de tijd vergeten we uiteindelijk zelfs de steden die de meeste indruk op ons hebben gemaakt.

Om een ​​plaats of een monument perfect te onthouden, nemen we vaak een foto. Sam Barsky koos daarentegen voor een alternatieve manier om de steden die hij bezoekt in zijn geheugen te prenten: hij besloot de meest iconische gebouwen van de metropolen die hij bezocht op truien te reproduceren. Hier zijn de 16 meest karakteristieke.

via sambarskyknitter/Instagram

Advertisement

1. Chicago

Op deze trui wilde hij zijn eigen persoonlijke herinterpretatie van het panorama van Chicago afdrukken. Het vertegenwoordigt de stad gezien vanaf een boot die de golven van Lake Michigan overtreft.

Advertisement

2. The Observatory in Baltimore

Een van de meest iconische bouwwerken van Baltimore is de Observatory, een typische tempel van het Verre Oosten, die in Patterson Park staat.

3. Scheven toren van Pisa

Zijn bezoek aan Pisa inspireerde hem voor deze trui, hij probeerde elk detail van de toren vast te leggen en lijkt erin te zijn geslaagd. Het lukte hem ook om de helling te reproduceren.

4. Parijs of Las Vegas

Ondanks dat het in Parijs staat, heeft hij het nog steeds niet kunnen bezoeken met deze trui aan. De foto toont in feite de Eiffeltoren die in Las Vegas is gereproduceerd.

5. Vrijheidsbeeld

Voor een reis naar het Vrijheidsbeeld koos hij ervoor om een ​​trui te maken die Lady Liberty van Manhattan uitbeeldt.

Advertisement

6. Stonehenge

Stonehenge is een neolithische site in Engeland, bestaande uit gigantische stenen. Sommige historici geloven dat deze structuur een oud astronomisch observatorium is. Sam Barsky probeerde de perfecte positie van elk rotsblok te reproduceren.

7. Times Square

New York is een metropool vol leven en mensen. Deze trui vertegenwoordigt Times Square en zijn gebouwen, met het typische nieuwjaarsvuurwerk op de achtergrond.

Advertisement

8. Shedd Aquarium

Het openbare aquarium van Chicago, het Shedd Aquarium, bevat meer dan 25.000 soorten en werd enige tijd beschouwd als het eerste aquarium met een afdeling gewijd aan zoutwatervissen. Hij probeerde alle belangrijke elementen te reproduceren.

9. Venetië

Venetië is een unieke stad, beroemd om zijn grachten. Er zijn geen straten, maar alleen wegen die langs de lagune lopen. In deze trui probeerde hij een van de vele bruggen na te bootsen waarmee je hem kunt oversteken.

Advertisement

10. Golden Gate Bridge

De Golden Gate Bridge is een van de meest iconische bruggen in de Verenigde Staten, waardoor duizenden auto's dag na dag de Stille Oceaan kunnen oversteken. Sam Barsky probeerde ook zijn diepte te reproduceren.

11. Piramides

Deze keer waren het niet de originele piramides die hem inspireerden, maar die gereproduceerd in Las Vegas. Egypte is te ver voor hem, daarom moest hij hier tevreden mee zijn.

Advertisement

12. Londen

In Londen, na Buckingham Palace, is een van de meest bezochte attracties de Tower Bridge (in de buurt van de Tower of London waaraan het zijn naam ontleent), een brug die Southwark en Tower Hamlets met elkaar verbindt. Hij moest het wel namaken op een van zijn truien.

13. Ein Gedi

Een van zijn favoriete plekken is Ein Gedi, een plek waar hij heel vaak naar terugkeert, een natuurlijke oase in Israël, dat nu een nationaal park is geworden met talloze natuurlijke wonderen.

Advertisement

14. Portland

De vuurtoren van Portland is als op een ansichtkaart, het lijkt erop dat deze toren in Cape Elizabeth erin slaagt de hele Golf van Maine te beheersen. Zo'n opvallende afbeelding kon niet anders dan op een van zijn truien te worden gebreid.

15. Washington DC

Een trui die Washington DC van alle kanten beschrijft. Aan de voorkant koos hij ervoor om het Capitool af te beelden, terwijl op de achterkant de marmeren obelisk te zien is die werd opgericht om George Washington te eren.

Advertisement

16. Gateway Arch

De Gateway Arch is een monumentaal boogvormig symbool van de stad Saint Louis.

Welke trui vind jij de mooiste?

Advertisement