Hij drukt een valse boete af om overal te kunnen parkeren, maar de politie komt erachter en bestraft hem

Janine image
door Janine

14 Oktober 2022

Hij drukt een valse boete af om overal te kunnen parkeren, maar de politie komt erachter en bestraft hem
Advertisement

Tijdens het autorijden moet je altijd goed op alles om je heen letten. Vaak focussen chauffeurs zich echter vooral op het niet krijgen van boetes. Om deze reden proberen we altijd de snelheidslimiet niet te overschrijden, flitspalen te vermijden, gebieden met beperkt verkeer niet te doorkruisen, alle benodigde papieren te hebben, maar vooral om uiterst zorgvuldig te parkeren en te controleren of alle wielen binnen de lijnen zijn en, ten slotte, ervoor zorgen dat je betaalt voor het parkeren.

Deze man heeft echter een “geniale" manier gevonden om bepaalde soorten boetes te voorkomen, namelijk die voor het niet betalen voor parkeren. Laten we uitzoeken wat zijn truc was.

via Corriere di Bologna

Eric Fischer/Wikimedia - Not the actual photo

Eric Fischer/Wikimedia - Not the actual photo

De hoofdpersoon van het verhaal heeft een truc bedacht om overal te parkeren, zonder het risico te lopen een bekeuring te krijgen. Hij maakte namelijk een nep-bekeuring, die heel veel op de echte leek, die iedereen voor de gek zou hebben gehouden, tenzij er op bepaalde details werd gelet. Zijn idee was om de boete op de voorruit te houden, zodat de politie bij het zien ervan geen nieuwe zou maken.

Alles leek te werken totdat de politie achterdochtig werd en besloot het te onderzoeken. Op een dag gingen agenten ter plaatse om een ​​controle uit te voeren. Ze naderden het voertuig, parkeerden op een parkeerplaats en merkten dat er al een boete aanwezig was, geïntrigeerd, pakten ze het en merkten een element op dat hen bijzonder trof.

Advertisement
Raúl Hernández González/Wikimedia Commons - Not the actual photo

Raúl Hernández González/Wikimedia Commons - Not the actual photo

De bekeuring was met potlood geschreven. Dit alles maakte hen achterdochtig en zette hen ertoe aan het te onderzoeken. De boete was van diezelfde dag gedateerd, dus besloten ze het bureau te bellen. Na enkele minuten, om de nodige controles uit te voeren, bleek dat dat document een vervalsing was, of liever gezegd een facsimile van een eerder opgestelde boete, die de autobezitter vervolgens had ingevuld zoals hij wilde.

In dit geval hebben de agenten onmiddellijk de verwijdering van het voertuig uitgevoerd. Misschien zal deze man de volgende keer nadenken voordat hij een truc bedenkt om de regels te omzeilen.

Wat denk jij ervan?

Advertisement