13 ongelofelijke weetjes die je waarschijnlijk nog niet kende over deze wereld - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
13 ongelofelijke weetjes die je waarschijnlijk…
Door deze 13 feitjes ga je anders kijken naar je lichaam Maar weinig mensen kennen deze 10 toetsencombinaties op het toetsenbord

13 ongelofelijke weetjes die je waarschijnlijk nog niet kende over deze wereld

3.094
Advertisement

Ondanks dat we inmiddels alles wel denken te weten over de aarde wat er te weten valt, verbazen we ons toch elke keer als er weer nieuwe informatie verschijnt over deze aardkloot. Of het nou wetenschappelijke ontdekkingen zijn of vondsten van oude beschavingen blijft zulk nieuws iedereen verbazen en fascineren. De lijst die zo volgt is een reeks weetjes over deze wereld die je waarschijnlijk nog niet kende en waar je je nog over zult verbazen!

1. Er leven duizenden onbekende diersoorten in de oceanen

foto: Pxhere

We kennen slechts 5% van de soorten die leven in zee en worden er elke dag weer nieuwe ontdekkingen gedaan.

2. Explosieve meren

Zeker een plek waar je bij uit de buurt moet blijven! Deze meren zijn erg gevaarlijk omdat er zakken met magma onder zitten van actieve vulkanen die schadelijke gassen uitstoten. Binnen no time kan elke vorm van leven dan aan zijn einde komen.

Advertisement

3. Het kromme bos

Deze plaats bevindt zich in het westen van Polen in Gryfino. Waarom deze bomen zo groeien is niet bekend, wel is zeker dat het resultaat betoverend is om naar te kijken.

4. Het oog in de Sahara

foto: JPL/Nasa

De Richatstructuur is zo groot dat astronauten hem gebruiken als referentiepunt voor het navigeren! De gedachte was oorspronkelijk dat deze structuur mogelijk is ontstaan door een meteoriet. Nu vermoedt men dat het er gekomen is door erosie.

5. De Mauna Kea-vulkaan

De Mount Everest is de hoogste berg ter wereld als we meten vanaf zeeniveau en is dat 29.029 voet. Maar als we ook het "onderwatergedeelte" van bergen meenemen, dan is de Mauna Kea de hoogste berg met 13.083 voet "bovengronds" en 33.474 voet "onderwater."

Advertisement

6. Dit is het oudste watersysteem ter wereld

foto: iagua.es

Deze gaten worden Qanat genoemd en vormen een oeroud watervoorzieningssysteem dat meer dan 3000 jaar oud is! Mensen kwamen hier water halen dat door ondergrondse kanalen stroomde.

7. De Flat Earth Society

Er zijn mensen die vandaag nog steeds geloven in deze theorie! Volgens hen is de aarde plat, bevindt de Noordpool zich in het midden en draaien de maan en planeten om ons heen en bestaat de Zuidpool niet. In plaats daarvan is er een ijsmuur die het einde van de wereld aangeeft!

Advertisement

8. Stammen waarmee nooit contact is gelegd

Er zijn meerdere stammen op de wereld die nooit contact maken met de buitenwereld. Zij zijn ontzettend kwetsbaar en zij hebben afweermechanismen voor ziektes die van buitenaf komen. Het vermoeden is dat deze mensen wel van de maatschappij af weten maar dat ze besloten hebben om afgezonderd te willen leven zonder ooit contact te maken.

9. Bloedwatervallen

Op Antarctica heb je deze waterval met zijn karakteristiek rode kleur, die wordt veroorzaakt door de hoge concentratie van ijzer in het zoutmeer, waarvan het water zo nu en dan uit het ijs komt.

Advertisement

10. Bewegende stenen

In een opgedroogd meer genaamd Racetrack Playa in de Vallei des Doods (Death Valley) Californië, vindt dit bijzondere fenomeen plaats. Sten verplaatsen zichzelf dankzij de wind en het ijs waar ze over heen glijden en komt er geen mens aan te pas.

11. De Zuidpool is de droogste plek op aarde

foto: NASA

Het klinkt misschien ongeloofwaardig, maar de droogste plekken op aarde zijn de McMurdo Dry-valleien op Antarctica. Er is al twee miljoen jaar geen regen meer gevallen. De plek is zo onherbergzaam dat het werd gebruikt voor oefeningen met de Mars Rovers.

12. De aarde was vroeger paars

foto: Pixabay.com

Wetenschappers zijn ervan overtuigd dat de aarde vroeger paars was. Er zat een ander pigment in planten waardoor ze paars werden, in plaats chlorofyl.

13. De Gatengordel

Dit stuk grond is ook te zien vanaf satellieten en loopt van Noord tot Zuid-Peru. Het vermoeden is dat dit opslagplaatsen waren voor verschuldigde tribuut of voor het opslaan van voedsel.

Heel wat interessante informatie waar maar weer eens uit blijkt hoeveel er nog moet worden ontdekt over deze schitterende planeet! Kende jij deze weetjes al? En welke van deze dingen heeft je het meest geïnteresseerd?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt