Koppels waarin hij veel langer is dan zij, zijn meestal gelukkiger: experts leggen uit waarom

door Skip

12 Oktober 2018

Koppels waarin hij veel langer is dan zij, zijn meestal gelukkiger: experts leggen uit waarom
Advertisement

Het is bijna wel een cliché dat kleine vrouwen samen gaan met lange mannen. Het is niet alleen een kwestie van smaak, er speelt ook een biologische factor mee, waarbij over het algemeen mannen vaker langer zijn dan vrouwen. De verklaring voor dit natuurlijke verschil laat zich gemakkelijk raden. De man is al sinds de verste tijden der tijden, de beschermer van het gezin tegen gevaren, en is zijn statuur een wapen ter verdediging geweest.

Een groep onderzoekers heeft hier echter nog iets veel interessanters voor ons allemaal aan toegevoegd: blijkbaar zijn de stellen waarin hij langer is dan zij ook het gelukkigst.

via telegraph.co.uk

Advertisement
pixabay.com

pixabay.com

Tijdens een onderzoek dat in 2017 werd uitgevoerd samen met 8000 deelnemers, is er vastgesteld dat er een directe correlatie is tussen de de verhouding van de lengte van de man en de lengte vrouw en of het een gelukkig huwelijk is. Met andere woorden. Des te langer de man is ten opzichte van zijn vrouw, des te beter de kwaliteit van de relatie is.

Onderzoekers hebben het resultaat van het onderzoek voorzien van uitleg. Zo zit er in ons DNA heel sterk het idee verankerd dat een lange man ook een sterke man is, die in staat is beter zijn eigen gezin te beschermen. Het maakt niet uit hoever de maatschappij waarin we leven is ontwikkeld, het gaat hier om een archetype dat geworteld zit in onze biologie.

Bij stellen waar een opvallender lengteverschil is waar te nemen, geeft de beleving van de rol als beschermer en beschermde meer voldoening.

Uit een ander onderzoek komt er nog een ander bijzonder feit over de lengte van mannen. Het lijkt erop dat lange mannen zeer waarschijnlijk in financieel betere omstandigheden verkeren, dit omdat er is waargenomen dat werkgevers lange werknemers als betrouwbaarder en capabeler zien. Het gaat ook hier niet om een vooroordeel, maar gewoon een gedachte die van nature door je heen gaat, die we gelukkig dan afzwakken met redelijkheid en ervaring.

Dat lange kerels zeer waarschijnlijk een financieel gunstigere situatie genieten heeft ook weer te maken met een stukje veiligheid: vrouwen kunnen buiten fysieke zekerheid ook een gevoel van economische zekerheid ervaren bij iemand die langer is dan zij.

Het slechte nieuws? Relatie-experts zeggen ook dat na 18 jaar alle huwelijken minder worden, ongeacht hoe lang ze beiden zijn!

Bronnen:

Advertisement