Beveiligingsexperts raden aan de autosleutels in aluminiumfolie te wikkelen om diefstal te voorkomen

door Skip

20 Oktober 2018

Beveiligingsexperts raden aan de autosleutels in aluminiumfolie te wikkelen om diefstal te voorkomen
Advertisement

Als je denkt dat je auto op elektronische manier vergrendelen en ontgrendelen veiliger is dan met de eenvoudige metalen sleutel, nou dan heb je het goed mis. Er bestaat zelfs een manier om de afstandsbediening en de elektronische vergrendeling te kopiëren zonder dat de pechvogels die het overkomt het in de gaten hebben dat ze zijn beroofd. Hoe kunnen we ons hiertegen indekken? Met aluminiumfolie! Een simpel en niet duur systeempje waarmee akelige verrassingen kunnen worden voorkomen wanneer je je auto weer gaat halen. 

via usatoday.com

Advertisement
pixabay.com

pixabay.com

Het stukje techniek dat we gebruiken om onze auto's mee te openen en af te sluiten versturen draadloze signalen die worden opgevangen met behulp van een bepaalde sleutel. Hiermee kunnen ze in je auto komen zonder dat de eigenaar weet dat het een slachtoffer is geworden. Volgens enkele cybersecurityspecialisten is er een manier om te voorkomen dat de toegangscode van je auto wordt gekopieerd. Wikkel je sleutel met bedieningsknoppen of je afstandsbedoiening in aluminiumfolie.

Advertisement
bbc.com

bbc.com

Hoewel dit niet de meest passende oplossing is die in omloop is, heb je wel iets in handen dat simpel en niet duur is waarmee je niet voor verrassingen komt te staan. Met aluminium zorg je als het ware een beetje voor een barrière die elektromagnetische golven isoleert waardoor je zo voorkomt dat cybercriminelen deze kunnen onderscheppen en kunnen kopieren.

Deze aanpak vindt steeds meer ingang onder mensen en blijft het niet alleen beperkt tot autosleutels. Veel mensen gebruiken alu om bankpassen mee af te schermen terwijl ze wachten tot er betere cybersecurityhulpmiddelen worden gemaakt.

Advertisement