12 trucs en sneltoetsen voor de pc die je op een dag misschien van pas kunnen komen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
12 trucs en sneltoetsen voor de pc die…
Nadat je deze 20 plaatjes hebt gezien van bijzondere dingen die kunnen gebeuren, is je honger naar kennis weer gestild 5 adviezen waarmee je kinderen kan leren om niet door gesprekken van grote mensen heen te praten

12 trucs en sneltoetsen voor de pc die je op een dag misschien van pas kunnen komen

552
Advertisement

Computers zijn een onlosmakelijk onderdeel geworden van het dagelijks leven. Of het nou werk is of voor ontspanning, elke dag hebben we te maken met deze technische apparaten waarvan we vaak niet eens weten wat ze allemaal kunnen. Er zijn trucs en sneltoetsen die niet iedereen kent en die het surfen en productief zijn er prettiger op kunnen maken. Deze twaalf trucs en sneltoetsen daar ga je zeker wat aan hebben.

1. Gebruik voor het omrekenen van valuta liever de Google-zoekbalk dan een rekenmachine!

In plaats van moeilijke berekeningen te gaan zitten maken, stel je gewoon een simpele vraag aan Google.

2. Een laptop laadt veel sneller op als hij in vliegtuigmodus staat

foto: Pxhere

In de vliegtuigmodus zijn vaak heel veel onnodige functies uitgeschakeld. Je zal zien hoe je laptop 10 of 15 minuten minder nodig heeft om zich volledig op te laden!

Advertisement

3. Vraag eerst aan Google alvorens contact op te nemen met computer-experts

foto: Google.com

Door je probleem in te te tikken waar je computer mee kampt vind je waarschijnlijk de oplossing op een van de verschillende technologieforums die op internet te vinden zijn.

4. Sla direct een afbeelding op van Google door de ALT-toets ingedrukt te houden en op het plaatje te klikken

Een veel snellere manier dan de hele procedure van het opslaan te doorlopen. Op een Mac moet je de Control-toets indrukken.

5. Download het programma "f. lux" om automatisch het contrast van je scherm te laten beheren afhankelijk van de omgeving

Een simpel en niet te storend programma voor al die gevallen waarin je niet 100% tevreden bent geweest met de nachtmodus.

Advertisement

6. Als je een melding zoals deze krijgt dan is je apparaat waarschijnlijk gehackt

Een gedeactiveerde antivirus, een wachtwoord dat niet werkt kunnen erop wijzen dat er iets niet in de haak is. In dit soort gevallen is het beter om je computer bij een specialist te brengen.

7. Het is mogelijk om je bestanden terug te halen uit de prullenbak die je hebt geleegd

foto: ccleaner.com

Met simpele programmaatjes zoals Recuva is het mogelijk om permanent verwijderde bestanden terug te halen. Geef gewoon aan in het programma wat je zoekt en dan gaat het voor jou zoeken.

Advertisement

8. Druk Ctrl + T in om een nieuwe tab te openen

Om snel een nieuwe tab te openen in een browser hoef je alleen maar deze sneltoetscombinatie in te drukken. Op een Mac moet je Command (Cmd) indrukken in plaats van Ctrl.

9. Druk Ctrl + I om tekst cursief te maken

Afhankelijk van welk programma je gebruikt kan deze functie verschillen, maar deze combinatie zie je het vaakst terug in Office-programma's waarmee je tekst omzet in schuinschrift. Als je op een Mac werkt moet je zoals gebruikelijk de Command-toets (Cmd) gebruiken in plaats van Ctrl.

Advertisement

10. Kom erachter wie je wifi trager maakt

Als je merkt dat je wifi erg traag is dan zou deze kunnen worden gebruikt door apparaten die niet van jou zijn! Er is niets vervelender dat dit, en het advies is om specifieke software te gebruiken die eventuele "wifi-signaaldieven" identificeren.

11. Sluit de webbrowser met Ctrl + Q

Met deze sneltoets sluit je direct de browserpagina. Als je op een Mac werkt moet je zoals gebruikelijk de Command-toets (Cmd) gebruiken in plaats van Ctrl.

12. Verberg je IP om te voorkomen dat anderen kunnen zien wat je doet

Er zijn verschillende manieren om je ip-adres te verbergen je surfgedrag onzichtbaar te maken. Daarvoor moet je een VPN (Virtual Private Network) installeren in je browser om te voorkomen dat je wordt opgespoord en om het even welk programma installeren dat je ip-adres verbergt.

Vond je deze simpele trucs voor de pc handig? Laat het weten in de opmerkingen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt