Bij deze bar krijgen kersverse moeders die de borst moeten geven een zitplaats en een gratis kop thee - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Bij deze bar krijgen kersverse moeders…
Waarom experts altijd aanbevelen kinderzitjes te gebruiken die tegen de rijrichting in zijn geplaatst Er zit een stofje in rode wijn en pure chocolade die veroudering omkeert volgens een onderzoek

Bij deze bar krijgen kersverse moeders die de borst moeten geven een zitplaats en een gratis kop thee

Advertisement

In Sydney is er een plek waar kersverse moeders naar binnen kunnen gaan en hun baby'de borst kunnen geven zonder dat zij zich ongemakkelijk hoeven te voelen of dat ze moeten horen van andere bezoekers dat zij zich moeten bedekken of dat ze dat maar ergens anders moeten doen. Bij The Willows Cafe mogen vrouwen naar binnen gaan, zitten en zonder angst de borst geven met een kop thee naast zich dat het personeel aanbiedt. Het idee achter dit plan is om vrouwen die net moeder zijn een rustige plaats te geven waar ze tijd met hun kinderen kunnen doorbrengen in een maatschappij waar de borst geven bijna niet meer gezien wordt als iets natuurlijks en een lichamelijk proces, maar als iets obsceens.

Vertaling: Voor moeders die de borst geven, kom lekker binnen en neem een lekker kop thee als je een pitstop nodig hebt. Vragen hoeft niet, ontspan gewoon lekker :)

Dit is wat er geschreven staat op een van de krijtborden van het café, een uitnodiging voor alle vrouwen om binnen te komen zonder zich bezwaard te voelen als de behoefte daar is. Het iniatief van de Willows is goed ontvangen door de plaatselijke gemeenschap, vooral door de kersverse moeders die daar niet alleen vrijelijk hun baby's de borst kunnen geven en aan een gratis kopje thee kunnen slurpen, maar ook om andere moeders tegen te komen, vergelijkingen te maken en met elkaar te praten.

In Australië zijn er ook andere gelegenheden waar een beleid wordt gevoerd dat verschilt van de rest. Er is in Sydney bijvoorbeeld ook nog een ander café waar je koffie kunt krijgen tegen de prijs van een kus; in een ander café betalen klanten op basis van hoe netjes ze zich gedragen. Kleine ideeën die hoe klein ze ook zijn bijdragen aan een fijnere dag voor veel mensen en een voorbeeld om te volgen. 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt