In Noorwegen is een "hulp" geïnstalleerd voor fietsers die steile hellingen op moeten fietsen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
In Noorwegen is een "hulp" geïnstalleerd…
8 vergeten stammen die de moderne beschaving niet heeft weten te Psychologen hebben onthuld waarom het belangrijk is om 's morgens vroeg op te staan en hoe je daar makkelijk in slaagt

In Noorwegen is een "hulp" geïnstalleerd voor fietsers die steile hellingen op moeten fietsen

Door Janine
11.046
Advertisement

Fietsen is een van die dingen die we altijd blijven doen. Elke keer dat je op het zadel stapt, wil je er niet meer af, omdat die roep van vrijheid die alleen de fiets ons geeft te sterk is om het op te geven. Maar hoezeer fietsen ook een unieke ervaring is, het heeft ook zijn onaangename kanten, zoals geconfronteerd worden met steile hellingen. In de Noorse stad Trondheim bedachten ze daarom een systeem om fietsers te helpen klimmen zonder te veel energie te verspillen.

In Trondheim, een van de steden in Noorwegen waar de fiets als vervoermiddel veel gebruikt wordt, alsook beklimmingen, is een systeem ontworpen om alle burgers moeiteloos naar de top te laten klimmen: de CycloCable.

De CycloCable is niets meer dan een baan gemonteerd op de rand van het trottoir, waarop een klein platform is geïnstalleerd om de voet van de rijder te ondersteunen. Voor dit laatste is het voldoende om de voet erop te zetten om omhoog te gaan, comfortabel op de fiets te blijven zitten en bewegend naar de top te fietsen.

Advertisement

Deze uitvinding is niet alleen bedoeld om het verplaatsen van de ene kant van de stad naar de andere te vergemakkelijken, maar ook om het gebruik van de fiets te bevorderen, als een transportmiddel dat goed is voor het milieu en de gezondheid. Bovendien blijkt de CycloCable handig te zijn voor diegenen die een wandelwagen moeten duwen.

Fietsen is onderhand een wijdverspreide praktijk, vooral in de landen van Noord-Europa. Het is duidelijk dat deze oplossing vrij specifiek is, maar het geeft ons een idee van hoe diep het respect van instellingen is ten opzichte van mensen die ervoor kiezen om op alternatieve vervoermiddelen te vertrouwen.

We hopen dat we ooit meer fietsen dan auto's in alle steden van de wereld kunnen registreren!

Bekijk de Video:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt