Japan ontwerpt capsules om werknemers staand te laten slapen tijdens werkuren

Janine image
door Janine

09 Augustus 2022

Japan ontwerpt capsules om werknemers staand te laten slapen tijdens werkuren
Advertisement

Elke dag naar je werk gaan kan ongetwijfeld zwaar zijn. De vermoeidheid kan zich, na vele uren inzet, laten voelen, maar het is vaak noodzakelijk om te wachten tot het einde van de dienst en weerstand te bieden. Om zijn medewerkers tegemoet te komen, introduceert een Japanse leverancier van kantoormeubelen, beroemd om zijn creaties, staande slaapcapsules, zodat medewerkers ook op de werkplek een kort dutje kunnen doen.

De in Tokio gevestigde leverancier van kantoormeubilair Itoki is een samenwerking aangegaan met multiplex leverancier Koyoju Gohan KK, met als doel een oplossing te bieden voor diegenen die overdag een dutje willen doen. Laten we alle details bekijken.

via Asahi News

Advertisement
Itoki Corp

Itoki Corp

Kantooruren duren vaak lang en om deze reden hebben twee Japanse bedrijven, de in Tokio gevestigde leverancier van kantoormeubilair Itoki en multiplex leverancier Koyoju Gohan KK, de handen ineengeslagen om een ​​innovatief product te creëren.

"In Japan zijn er veel mensen die zichzelf een tijdje opsluiten in de badkamer om een ​​dutje te doen, wat we willen vermijden. Het is het beste om op een comfortabele plek te slapen", zegt Itoki's communicatiedirecteur.

Het ontworpen apparaat is een perfecte capsule om staand te slapen en korte rustpauzes te nemen, om de batterijen op te laden.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Het apparaat is zo ontworpen dat hoofd, knieën en rug voldoende worden ondersteund, zodat mensen zich comfortabel genoeg voelen om te gaan staan zonder zich zorgen te hoeven maken dat ze vallen. Hoewel ze niet kunnen gaan liggen, is comfort gegarandeerd.

De ontwerpers die de “nap box” hebben ontworpen, hopen dat het apparaat Japanse werknemers zal helpen om kleine, herstellende pauzes te nemen, zodat ze voldoende uitgerust zijn tijdens de rest van hun werkuren.

"Ik denk dat veel Japanners de neiging hebben om continu ononderbroken door te werken. We hopen dat bedrijven het kunnen gebruiken als een flexibeler manier om te rusten."

Veel bedrijven over de hele wereld maken zich sterk om dit soort oplossingen te bieden, om beter om te gaan met lange werktijden.

Ongetwijfeld een geniaal idee! We vragen ons af of dit de juiste oplossing is!

Wat denk jij ervan?

Advertisement