10 Japanse trends die zo maf zijn dat je nauwelijks gelooft dat ze bestaan - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
10 Japanse trends die zo maf zijn dat…
20+ memorabele filmscènes die eigenlijk gewoon schaalmodellen zijn... en echt hele mooie 13 foto's die beroemd werden omdat ze zo spectaculair waren... maar die later fake bleken te zijn

10 Japanse trends die zo maf zijn dat je nauwelijks gelooft dat ze bestaan

Door Skip Tromp de Haas
4.505
Advertisement

De trends die populair zijn in verre landen weten in andere delen van de wereld weinig interesse te wekken, maar in het geval van Japan kunnen wij Westerlingen wel zeggen dat we die trends opzoeken. We weten dat, ondanks dat het sterk aanwezige spirituele en zen-onderdeel behouden blijft, dat de Japanse steden ook een centrum zijn waar moderniteit en excentriciteit rustig veel verder gaat dan in andere landen. Ook al vinden we die trends zo maf, door het land van de Rijzende Zon waar ze in ontstaan, raak je gewoon erg nieuwsgierig!

1. Een nieuwe manier om je rugzak te dragen...

Niet met de riemen op je rug, maar in het midden geplaatst van de borst: "'t zit heel lekker en 't is sexy" aldus een van de eerste dames die meegaan in deze trend.

2. Apps met filters voor allerlei soorten afbeeldingen.

Un post condiviso da runa (@runxx97) in data:

Filters zijn bij ons ook razend populair, maar in Japan zijn de filters populair die je in manga doet veranderen, waardoor de kleur van je huid witter wordt, en wat natuurlijk niet mag ontbreken, diegene die je ogen groter maken.

Advertisement

3. Kleding in 'decora'-stijl.

Naar een stijl die ontwikkelde in Japan in de jaren negentig en nu is aangedikt met details die de complete look veel gekleurder en kinderlijker maken.

4. 'Ganguro'-mode.

Deze modevorm, populair in de jaren 2000 maar die nog steeds wordt toegepast en enkele subculturen, is van het type kitsch. Zo zijn de kleren opvallend en kleuren fel, de huid ontzettend gebruind, make-up zwaar kapsels volumineus en op aparte wijze geverfd.

5. Kigurumi

Un post condiviso da みゆ (@woomiyu.00) in data:

Hierbij worden pyjama's in anime-stijl gedragen door mannen en vrowuen (niet alleen door tieners!). Misschien heb je hier wel over gehoord omdat dit een van die trends is die voorbij de landsgrenzen kon komen.

6. Shironuri.

Bij deze trend staat de make-up centraal, met name het gezicht is volledig wit gemaakt. De bijpassende kleding doet misschien denken aan Engelse stijl of aan traditionele Japanse kledij. Het belangrijkste is dat het gezicht zoveel mogelijk 'als was' is.

7. Masker voor gezichtsgymnastiek.

Zorg voor huid en gezicht is voor de meeste Aziatische vrouwen heel belangrijk en om te voorkomen dat er vroegtijdig rimpels verschijnen, is een manier om een masker als dit te gebruiken.

8. Hulpmiddel voor het trainen van je oogleden.

Un post condiviso da ao (@ao_snooker) in data:

De weinige vrouwen die geen beroep doen op plastische chirurgie om hun oogopslag groter te maken, kunnen kiezen voor hulpmiddeltjes als deze die 'Europese ogen' beloven als je voortdurend blijf trainen.

9. Een typisch voorbeeld van Chindōgu.

Met deze Japanse term worden al die gadgets aangeduid waarvan wordt gezegd dat deze veelvoorkomende problemen oplossen, maar die in wezen eigenlijk totaal nutteloos zijn. Hier zie je het voorbeeld van het masker waarmee je perfect lippenstift mee aan zou moeten kunnen brengen.

10. Bagel in je hoofd.

Un post condiviso da @zuliiluna in data:

foto: Instagram

Dit is een trend die niet zo breed verspreid is, en bestaat in het aanbrengen van een zoutoplossing die maakt dat je voorhoofd opzwelt. Na 24 uur verdwijnt die zwelling weer. We weten niet waarom iemand graag gezien zou willen worden met een onderhuidse bagel maarre... ieder zijn ding hè!

Welke van deze trends kend je al? Welke vind je het leukst en welke het mafst?

 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt