Japanse wetenschapper vindt het "likbare" scherm uit om de afbeeldingen op tv te proeven

Janine image
door Janine

03 Maart 2023

Japanse wetenschapper vindt het "likbare" scherm uit om de afbeeldingen op tv te proeven
Advertisement

Sommige uitvindingen zijn erg extravagant en het thuisland van dit soort bijzondere creaties zou niet anders dan Japan kunnen zijn. Het land van de rijzende zon staat altijd op de voorgrond en promoot heel vaak nieuwe producten die echt een stimulans voor verandering kunnen zijn, ook al lijken ze vaak niet doorslaggevend. Zal dit ook nu het geval zijn?

Een Japanse wetenschapper heeft het eerste "likbare" tv-scherm gemaakt, oftewel een apparaat waarmee we de smaak kunnen leren kennen van de voorwerpen die op de televisie worden uitgezonden. Laten we beter kijken wat het is.

via Reuters

Hoe vaak hebben mensen zich afgevraagd "wie weet hoe het smaakt" bij het zien van een product op tv? Nu is het mogelijk om erachter te komen. In Japan heeft professor Homei Miyashita, professor aan de universiteit Meiji, een televisie gemaakt met het "likbare" scherm, oftewel een apparaat genaamd "Taste-the-TV" waarmee je de smaak kunt kennen van de voorwerpen die erop worden uitgezonden.

De uitvinder legde uit dat dit allemaal mogelijk is dankzij spuitbussen, die elk een bepaalde smaak hebben, die de substantie binnenin afgeven op een hygiënisch filter, waaraan kan worden gelikt.

Advertisement

Op deze manier is het mogelijk om te proeven van de producten waar op tv reclame voor wordt gemaakt. Een grote stap ook voor de opleiding van chefs en sommeliers, die op deze manier de geheimen van het vak kunnen leren, zelfs op afstand.

De creatie werd gepresenteerd aan een publiek van journalisten en studenten, die het geluk hadden om het als eersten te testen. Een van de deelnemers vroeg of het mogelijk was om wat chocolade te proeven. Er verscheen een balk op het scherm. Toen hij vervolgens aan het apparaat likte, was hij verbaasd en bevestigde hij dat het net als melkchocolade smaakte.

Zoals bij elke nieuwe creatie, zijn er enthousiastelingen en tegenstanders. Deze laatste hebben "Taste-the-TV" bekritiseerd als onhygiënisch.

Het product is nog niet volledig ontwikkeld, voorlopig is er alleen een prototype, de hoop is dat het zo snel mogelijk op de markt kan worden gebracht, want het zou de manier van gebruik van de televisiedienst totaal kunnen veranderen. Het model dat kan worden gekocht, zou echter ongeveer 700 euro kunnen kosten.

Denk je dat deze uitvinding de manier waarop we televisie "kijken" echt kan veranderen of is het iets dat in korte tijd zal verdwijnen?

Advertisement