Er is een menstruatiekramp-simulator gecreëerd: mannen die het hebben geprobeerd, zijn van gedachten veranderd over menstruatiepijn

Janine image
door Janine

29 Juli 2022

Er is een menstruatiekramp-simulator gecreëerd: mannen die het hebben geprobeerd, zijn van gedachten veranderd over menstruatiepijn
Advertisement

Als vrouw geboren worden kan een groot fortuin en een groot voorrecht zijn, maar tegelijkertijd brengt het een aantal onvermijdelijke omstandigheden met zich mee. Elke maand je menstruatie hebben, van de vroege tienerjaren tot de middelbare leeftijd, is ongetwijfeld een van deze situaties om te overwegen en te accepteren.

Hoe vaak heb je geen menstruatiekrampen of pijn in de rug gehad en de dag toch onder ogen gezien alsof er niets aan de hand was? Hoeveel vrouwen hebben mannen, die niet weten wat het betekent, horen zeggen om minder te klagen, in stilte te lijden en niet te overdrijven?

Medeplichtig aan al deze onaangename situaties, heeft een zakenvrouw uit Vancouver, Canada, geëxperimenteerd met een apparaat waarmee mannen menstruatiepijn kunnen voelen. Laten we de reactie van sommigen van hen bekijken in een video op TikTok.

via TikTok/getsomedays

TikTok screenshot/getsomedays

TikTok screenshot/getsomedays

Praten over menstruatie is tot op heden in sommige gevallen nog een taboe. Sommige vrouwen praten er niet over en mannen negeren het bestaan ​​ervan. Dit gebrek aan communicatie en informatie heeft ertoe geleid dat veel mannen weinig of niets over het onderwerp weten en weinig empathie tonen voor de vrouwen die dicht bij hen staan. Nu kunnen ze echter uit de eerste hand ervaren hoe het voelt om menstruatiepijn te hebben. Dankzij een innovatief apparaat gemaakt in Canada worden menstruatiekrampen met verschillende niveaus van intensiteit gesimuleerd.

Sommige mannen, gefilmd door het TikTok-kanaal van Somedays, een bedrijf dat pijnstillers produceert, stemden er daarom mee in om deze specifieke ervaring uit te proberen.

Advertisement
TikTok screenshot/getsomedays

TikTok screenshot/getsomedays

Hoewel met aanvankelijke tegenzin, realiseerden alle mannen die het apparaat probeerden onmiddellijk hoe pijnlijk het was, vooral bij de hoogste intensiteit.

Het apparaat dat krampen simuleert, heeft in feite 10 niveaus, waarbij 5 het basisniveau is dat elke vrouw gemiddeld per maand ervaart. Het maximale niveau is daarentegen relatief ten opzichte van de pijn van een vrouw die lijdt aan endometriose.

De tolerantiedrempel van mannen lijkt ongetwijfeld lager dan die van vrouwen. Daarom is met dit merkwaardige experiment het bewijs verkregen dat menstruatiepijn meestal wordt onderschat, genegeerd en dat vrouwen de belemmerende aard van de menstruatie niet wordt erkend.

Wat denk jij?

Advertisement