Schattige walrus genaamd Freya vindt het heerlijk om uit te rusten op de Noorse boten: ze is een echte ster van het web geworden

Janine image
door Janine

06 Augustus 2022

Schattige walrus genaamd Freya vindt het heerlijk om uit te rusten op de Noorse boten: ze is een echte ster van het web geworden
Advertisement

Freya, wat vertaald kan worden als "dame", is een van de meest aanwezige godinnen in de Noorse mythologie. Ze maakt deel uit van de Vanir-stam van godheden en belichaamt onder de vele manifestaties liefde, goud en vruchtbaarheid.

Deze naam is ook gegeven aan een mooie vrouwtjes-walrus die graag op de boten ligt om een ​​dutje te doen als ze te moe is. Het gebeurt in Noorwegen, in de fjord van Oslo, waar Freya onderhand een onbetwiste beroemdheid is. De pers, de lokale bevolking en vissers praten erover, geïntrigeerd, haasten zich naar de haven om haar comfortabel op de dokken te zien rusten. Laten we meer te weten komen over de geschiedenis van dit internationale icoon.

via The Guardian

Advertisement

Een robuuste, charismatische en sympathieke walrus genaamd Freya heeft officieel de liefde gewonnen van de inwoners van Oslo en daarbuiten. Met veel moeite droeg ze haar 680 kilo op enkele boten die in de haven waren afgemeerd, met de bedoeling om te luieren en uit te rusten.

Freya was al gespot in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Denemarken, Zweden en is nu voor de zomer gestopt in Noorwegen.

De aanwezigheid van het zoogdier, dat normaal op de noordelijkste breedtegraden van het noordpoolgebied leeft, heeft de nieuwsgierigheid van de lokale bevolking gewekt en de krantenkoppen gehaald. Het schattige dier is gezien terwijl het een eend en een zwaan achtervolgt, maar op de meeste foto's is te zien hoe ze op de boten luiert.

De walrus voedt zich voornamelijk met ongewervelde dieren zoals schaaldieren, garnalen, krabben en kleine visjes.

Advertisement

Helaas is haar bekendheid niet altijd positief, zeker niet voor een walrus die normaal minstens twintig uur per dag moet rusten, en de toeristen en nieuwsgierigen die haar bezoeken onderbreken haar rustmomenten.

Rune Aae, een onderzoeker aan de Universiteit van Zuidoost-Noorwegen, zei dat het gebied moet worden afgezet om het dier de gemoedsrust te geven die het nodig heeft. Ondertussen blijft Freya genegenheid van over de hele wereld krijgen. Er zijn in feite veel mensen die haar tedere en grappige gebeurtenissen ook via sociale media volgen.

Kende je dit schattige dier al? Zou je haar in het echt willen zien? Wij kunnen niet wachten! Laten we haar in de tussentijd uit laten rusten, we zijn er zeker van dat ze het nodig heeft.

Advertisement