Heroïsche olifant redt antilope van verdrinking met zijn getrompetter (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

18 Juni 2022

Heroïsche olifant redt antilope van verdrinking met zijn getrompetter (+ VIDEO)
Advertisement

Ze behoren tot de grootste dieren ter wereld, buitengewoon intelligent en begiftigd met een krachtig geheugen: we hebben het over olifanten. Het zijn de laatste overlevenden van een geslacht van zoogdieren die 50 miljoen jaar geleden op onze planeet leefden en die door evolutie uitgestorven soorten hebben voortgebracht.

Een nogal eigenaardig kenmerk dat weinigen weten, is dat olifanten met elkaar samenwerken, begrijpen wanneer ze moeten wachten op een partner voor voedsel en samenwerken als een van hen in de problemen zit. Ja, je leest het goed, ze vormen een groep en helpen elkaar, soms komen ze zelfs andere dieren redden, net zoals dat in een dierentuin gebeurde.

Hier is het verhaal van een gelukkige antilope die gered werd door een heroïsche olifant.

via Usa Today

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

In een Guatemalteekse dierentuin waren bezoekers getuige van een nogal ongebruikelijke redding. Een verzorger redde met een heroïsche duik in het zwembad een verdrinkende antilope. Maar de eerste redder van de herbivoor was een olifant.

Zijn naam is Trompita, trompet in het Spaans, en het is een 61-jarige Aziatische olifant. De dikhuid alarmeerde met zijn trompet een vrouw die met haar gezin de dierentuin bezocht. Na het geluid realiseerden ze zich dat de klaagzang van de olifant een meer dan geldige en ongelooflijk onbaatzuchtige reden had.

Advertisement

"Ik zag een werkelijk doodsbange antilope in het water, hij sprong toen hij uit het water probeerde te komen, hij was waarschijnlijk aan het verdrinken en de olifant probeerde hem te helpen", zegt de vrouw. De olifant zwaaide met zijn slurf in de richting van de in nood verkerende antilope in een poging de aandacht te trekken van iemand die de situatie kon oplossen.

De oproep trok niet alleen de meest nieuwsgierige toeristen aan, maar alarmeerde ook een verzorger die prompt het water in dook om het dier in gevaar te redden, dat ondertussen in het water spartelde en probeerde niet te verdrinken.

De operatie, eenmaal voltooid, werd toegejuicht door het applaus van de toeschouwers, zowel voor de verzorger als voor Trompita. Na de gebeurtenis beloonde de dierentuin hen beiden voor hun heroïsche teamwerk. Het is verbazingwekkend hoe ver de intelligentie en empathie van een olifant kunnen gaan.

Wat vind je van dit bijzondere verhaal?

Advertisement