"Het leek op een Pokémon": jongen speelt met een weekdier zonder te weten dat het erg giftig is - Curioctopus.nl
x
"Het leek op een Pokémon": jongen speelt…
Het kostte hem 60 jaar om met zijn eigen handen een kathedraal te bouwen met afvalmateriaal Serveerster krijgt fooi van $4.400 en wordt ontslagen omdat ze deze niet deelt met collega's (+ VIDEO)

"Het leek op een Pokémon": jongen speelt met een weekdier zonder te weten dat het erg giftig is

19 December 2021 • Door Janine
4.280
Advertisement

De natuur is buitengewoon fascinerend en wordt bevolkt door wezens die we niet kennen, of die we ons in de verste verte niet kunnen voorstellen. Hoe zien sommige dieren eruit? Wat is hun functie voor het ecosysteem? Er zijn ongevaarlijke dieren en gevaarlijke en giftige dieren waarvan het uiterlijk echter allesbehalve zorgwekkend is. Hoe kun je ze uit elkaar houden? Tenzij je er eerder over hebt geïnformeerd of de zee goed kent, is het erg moeilijk om het verschil te begrijpen. Een Australische man heeft een video op Tiktok gepost: hij registreert zichzelf terwijl hij - zonder het te weten - speelt met een heel klein maar heel giftig dier: een blauwe draak.

via: Daily Mail

De man kwam een ​​fascinerend wezen tegen op Stradbroke Island, in Queensland, en filmde een video waarin hij speelde met het kleine, blauwgekleurde dier. Het gaat om de Blue Dragon, oftewel de blauwe draak: een schuldloos weekdier dat zich voedt met giftige kwallen en hun gif absorbeert. De naam herinnert aan het uiterlijk en de kleur van dit kleine en giftige wezen. Het ingeslikte gif wordt namelijk opgeslagen door de blauwe draak, om vervolgens te worden vrijgegeven in situaties van dreiging en gevaar. Deze dieren vallen niet zomaar aan, maar als ze zich bedreigd voelen, kunnen ze mensen steken en zo aanzienlijke gezondheidsproblemen veroorzaken. De man zei dat het specifieke dier "er uitzag als een Pokemon".

In een zeer korte tijd heeft de video miljoenen views verzameld. In de video schrijft de man "weet iemand welk dier dit is?", en op dat moment ontdekte hij de ware aard van dat bizarre dier met blauwtinten. Op TikTok werd de man overstelpt met berichten en werd gewaarschuwd voor het gevaar. De jongen wist niet dat het giftig was en dacht naïef om het met de top van een vinger aan te raken, maar gebruikers merkten op dat het heel gewoon is om dit dier op Australische stranden te vinden: de inwoners zeiden dan ook “dit is een blauwe draak, niet aanraken". Zelfs het ogenschijnlijk meest lieve en ongevaarlijke dier kan enkele verrassingen onthullen, helaas niet aangenaam. Gebruikers raden daarom aan om de blauwe draak nooit met blote handen op te pakken, maar altijd bescherming te gebruiken.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt