Een jongen maakt met de motor van een wasmachine een elektrische fiets: hij bereikt 65 km/u

Janine image
door Janine

19 Juli 2020

Een jongen maakt met de motor van een wasmachine een elektrische fiets: hij bereikt 65 km/u
Advertisement

We hebben ons vaak gericht op het nut en het mooie van fietsen. Dit vervoermiddel is een uitstekende manier - ecologisch, praktisch en gezond - om te bewegen, uiteraard in alle contexten waarin het mogelijk is om het veilig en zonder al te veel moeite te doen in verband met hellingen. Er zijn veel realiteiten in de wereld die steeds meer proberen het gebruik ervan te promoten en aan te moedigen en de afgelopen jaren is er een belangrijke innovatie op de markt verschenen, in de vorm van elektrische fietsen.

Dit helpt de bestuurder bij het trappen dankzij een elektromotor, stil en emissievrij, waardoor je zelfs verraderlijke beklimmingen aankunt die het minder vermoeiend maken. Tot nu toe allemaal geweldig, behalve dat een elektrische fiets aanzienlijk meer kost dan een normale fiets. De ingenieuze jongen waarover we met je gaan praten, besloot er zijn specifieke "interpretatie" van te maken. Hoe? Met behulp van... een wasmachine!

via jimminecraftguy/reddit

Advertisement
jimminecraftguy/Reddit

jimminecraftguy/Reddit

We maken geen grapje, je leest het goed. Zijn naam is Jimminecraftguy en hij is een Reddit-gebruiker die het resultaat van zijn inspanningen en zijn vindingrijkheid heeft gedeeld op het sociale platform: een fiets die wordt aangedreven door de motor van een wasmachine, en op de juiste manier is aangepast zodat hij kan worden opgeladen en voldoende tractie kan geven aan de twee wielen.

Niet iedereen zal de mogelijke connectie tussen een oude weinig gebruikte fiets en een wasmachine begrijpen, maar deze man is erin geslaagd. De jonge uitvinder/elektricien heeft zich gewaagd aan een echt doe-het-zelfproject, waarbij de borstelloze DC elektrische propeller in het midden van het frame is geplaatst en de transmissie van de fiets erop is aangesloten, zodat de wielen erdoor kunnen worden geduwd, via een reeks ondersteuningen en voorzorgsmaatregelen.

Advertisement
RPK R5/Youtube

RPK R5/Youtube

Alles, behalve natuurlijk de motor, is gemaakt door deze jonge uitvinder, die verschillende video's op internet heeft gedeeld waarin hij de details van het project uitlegde en zijn speciale fiets in werking liet zien. Volgens wat hij in reactie op een gebruiker zei, kan het door hem gebouwde voertuig een snelheid van 65 kilometer per uur bereiken, een snelheid die je misschien beter niet kunt uitproberen op een fiets, zolang je geen structureel falen wilt riskeren…

RPK R5/Youtube

RPK R5/Youtube

Wat zeker is, afgezien van de snelheid, is dat deze jongen de wereld heeft laten zien dat het met een beetje vindingrijkheid en vaardigheid mogelijk is om ongelooflijke resultaten te behalen. Zijn doel is nu om het voertuig nog meer te verbeteren, bijvoorbeeld door het uit te rusten met krachtigere accu's. Wie weet of vroeg of laat andere mensen niet in zijn voetsporen zullen treden en op een zelfbedachte maar super ingenieuze manier elektrische fietsen gaan produceren!

Advertisement