Dit zijn de 5 irritantste dingen die mensen zonder kinderen kunnen zeggen tegen ouders - Curioctopus.nl
x
Dit zijn de 5 irritantste dingen die…
Ontdek de geheimen van Japanse discipline en waarom deze manier van opvoeden zo ongelofelijk effectief is 12

Dit zijn de 5 irritantste dingen die mensen zonder kinderen kunnen zeggen tegen ouders

17 December 2018 • Door Skip
5.127
Advertisement

Het hebben van een kind is absoluut een geschenk, maar het is tegelijkertijd vermoeiend, zeer lastig "werk" dat veel van je vraagt. Ouder zijn betekent dat je verantwoordelijkheden neemt, dat je bereid bent offers te maken en je bovendien heel veel geduld hebt.

We hebben in het verleden wel eens enkele vervelende zinnen in een lijstje gezet die doorgaans worden gezegd tegen mensen die bewust geen kinderen willen. Vandaag willen we echter een beetje lachen en het tegenovergestelde perspectief bespreken. Nou, als je dus geen kinderen hebt en je niet wilt dat ouders binnen no time uit hun slof schieten dan moet je deze 5 onderwerpen absoluut vermijden tijdens een gesprek.

foto: Pexels

1. "Ik ben zo moe." Mensen die een baby hebben grootgebracht hebben een hele aparte opvatting van wat vermoeidheid is. Alleen ouders weten wat het is om diep in de nacht op te staan vanwege wanhopig gehuil, monsters onder het bed of vanwege verschillende soorten nachtmerries. Klaag om die reden dan ook nooit tegenover mensen met kinderen dat je moe bent!
2. "Ik ben zo druk, dat ik geen tijd meer heb voor mezelf." Het kan zo zijn dat iemand met kinderen al jaren geen tijd meer heeft voor zichzelf. Een zin als deze zou dus niet de beste manier zijn om een gesprek te openen.
3. "Ik ben blut! Ik moet in deze periode heel veel cadeautjes kopen." Als je bedenkt dat in klassen op scholen er gemiddeld 20 kinderen zitten, dan weet iedere ouder dat gedurende de drukste periode er ongeveer één verjaardagsfeestje per weekend is. Afhankelijk van hoeveel kinderen je hebt zou dat aantal kunnen oplopen.

foto: Pixnio
  • 4. "Ik snap je, ik heb een pup!" Hoewel een hondenpup zorg en aandacht vraagt moet je in het bijzijn van een ouder dat nooit maar dan ook nooit vergelijken met een kind!
  • 5. "Wanneer ik kinderen heb, zal ik ze nooit alleen laten." Ieder mens begint aan zijn ouderschapsavontuur met dit voornemen, maar na verloop van tijd zal dit toch echt veranderen, en dat is onvermijdelijk!

Dus, vader of moeder zijn is super ingewikkeld en staan gedurende enkele jaren ALLE aspecten van je leven op zijn kop. Als een vriend van je pas een kind heeft gekregen en je wilt die vriendschap behouden, kijk dan uit dat je zijn/haar harde werk niet tenietdoet met oppervlakkige uitspraken... het is zeer waarschijnlijk dat diegene de nacht ervoor geen oog heeft dichtgedaan!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt