15 goede nieuwsberichten die in 2018 voorbij zijn gekomen die je waarschijnlijk hebt gemist - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
15 goede nieuwsberichten die in 2018…
Waarom ruikt regen zo lekker? Daar is een hele precieze verklaring voor 20 afbeeldingen van merkwaardige fenomenen die iemand wilde vastleggen

15 goede nieuwsberichten die in 2018 voorbij zijn gekomen die je waarschijnlijk hebt gemist

Door Skip Tromp de Haas
1.088
Advertisement

Zoals altijd gebeurt aan het einde van het jaar maken we altijd de balans op van de dagen die achter ons liggen. Het is dan niet zo heel moeilijk dat er dan meer negatieve dingen naar voren komen dan positieve dingen, vooral als je het mondiaal gezien bekijkt. Hoe zullen wij ons 2018 herinneren? Vanwege de klimaatverandering? Voor de talloze keren dat we bijna een nieuwe kernoorlog hebben zien losbarsten? Misschien ook wel ja, maar er zijn ook nog heel veel fijne dingen gebeurd in 2018 die je waarschijnlijk niet hebt meegekregen.

1. Een eerste bierbrouwer heeft een biologisch afbreekbare biertray getest, dat voedsel is voor schildpadden in plaats van een doodsoorzaak.

Voor meer informatie: https://saltwaterbrewery.com/

 

2. Schotland is het eerste land ter wereld dat gratis maandverband beschikbaar maakt voor vrouwen met een laag inkomen en studentes.

Advertisement

3. In India heeft een groep van 1,5 miljoen vrijwilligers een nieuw record gevestigd: er zijn 66 miljoen bomen geplant in 12 uur.

foto: maxpixel.net

4. Een rechtbank in Zuid-Korea heeft voor het eerst bepaald dat het illegaal is om een hond te doden voor de verkoop op de vleesmarkt.

foto: maxpixel.net

5. Reuzenpanda's zijn niet langer meer een bedreigde soort. In China zal er een natuurpark ter waarde van 1,5 miljard dollar worden gebouwd voor het behoud van deze dieren.

foto: pixabay.com
Advertisement

6. Portugal heeft het gebruik van wilde dieren in circussen bij wet verboden verklaard: voor 2024 moeten alle circussen zich houden aan de wet die het parlement heeft aangenomen.

7. De consumptie van frisdranken is gedaald voor het tiende jaar op rij in de V.S. dankzij meer kennis over voeding en belastingheffing op suikerinhoud.

Advertisement

8. Noorwegen is in het rijtje gekomen van de veertien landen die het verbieden om louter dieren te fokken voor hun vacht.

foto: pexels.com

9. In Nederland zitten maar weinig mensen in de gevangenis, het wordt zelfs overwogen om de cellen te verbouwen zodat vluchtelingen er onder zijn te brengen.

Advertisement

10. Saudi-Arabië heeft het rijverbod voor vrouwen opgeheven.

11. Het aantal sterfgevallen veroorzaakt door borstkanker is met 39% afgenomen. Het leven van 322.600 vrouwen is gered.

foto: pixabay.com

12. Californië is de eerste Amerikaanse staat die het verbiedt om cosmetica op dieren te testen.

foto: pixabay.com

13. Lokale artsen in de buitengebieden in Rwanda kunnen drones gebruiken om bloed en medicijnen te vervoeren die van levensbelang zijn.

foto: pixabay.com

14. In Nepal is het aantal wilde tijgers verdubbeld in minder dan 10 jaar.

15. Frankrijk is het eerste land dat alle 5 pesticiden verbiedt die bijensterfte veroorzaakt.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt