Nederland: de daken van bushaltes zijn bedekt met planten om bijen aan te trekken en de lucht schoon te maken

Janine image
door Janine

15 Juli 2019

Nederland: de daken van bushaltes zijn bedekt met planten om bijen aan te trekken en de lucht schoon te maken
Advertisement

Wist je dat bijen de meest essentiële insecten zijn voor de balans van ons ecosysteem? Hoe ijveriger en talrijker, hoe meer het een teken is van een goede gezondheid van onze planeet. Helaas zorgen de gevolgen van milieuvervuiling en het massale gebruik van pesticiden ervoor dat deze belangrijke insecten drastisch afnemen. Nederland heeft het initiatief genomen dat outdoor-design met een groene knipoog combineert waar de rest van de wereld jaloers op is.

via The Independent

Advertisement
Facebook

Facebook

In de Nederlandse stad Utrecht zijn 316 bushaltes betrokken, waarop plaggen met verse bloemen en planten werden geplaatst. Deze "groene daken" hebben specifiek tot doel niet alleen bijen en hommels aan te trekken, maar ook om de kwaliteit van de lucht te verbeteren en de buitentemperatuur te verlagen.

Het is dus niet alleen bevorderlijk voor de biodiversiteit van bestuivende insecten, maar deze groene schuilplaatsen zijn waardevolle bondgenoten van schone lucht, die regenwater opslaan en het fijne stof van auto's absorberen; de chauffeurs van de elektrische bussen zorgen voor de vetplanten die geplaatst zijn op de daken van de bushaltes van de Nederlandse stad.

Advertisement
Facebook

Facebook

Maar het zijn niet alleen de daken van de Utrechtse OV-haltes die de “groene daken” vormen van het Nederlandse stedelijk gebied, nu moedigt het stadsbestuur alle inwoners aan om de daken van hun huizen te beplanten, waar vetplanten kunnen worden gecombineerd met zonnepanelen.

Een mix van avant-garde en oog voor de delicate kwesties van milieuverontreiniging waarvan we hopen dat ze ook in de overige landen over de hele wereld kunnen worden beschouwd als een deugdzaam model.

Source:

Facebook

Facebook

Advertisement