Deze dierentuin in China plaatst bezoekers in kooien terwijl de dieren vrij rond kunnen lopen

Janine image
door Janine

26 Februari 2019

Deze dierentuin in China plaatst bezoekers in kooien terwijl de dieren vrij rond kunnen lopen
Advertisement

Een van de meest spannende momenten als kind was ongetwijfeld een dagje uit naar de dierentuin; we vonden het allemaal opwindend om leeuwen en andere dieren van zo dichtbij te zien. Maar misschien was je naderhand wat teleurgesteld en ontmoedigd door het zien van de dieren die opgesloten in kooien zaten met een droevige blik vanwege de verloren vrijheid.

In een dierentuin in China wordt de realiteit volledig omgekeerd: het zijn de menselijke bezoekers die worden opgesloten in kooien in gebieden waar dieren zich vrij kunnen bewegen. Maar ook deze realiteit verbergt echter zijn dubbelzinnige en beslist controversiële kanten.

via inspiredtraveller.in

Advertisement
Deze dierentuin in China plaatst bezoekers in kooien terwijl de dieren vrij rond kunnen lopen - 1

De Lehe Ledu Wildlife Zoo heeft een attractie waarbij mensen niet naar gekooide dieren kijken, maar het zijn de dieren die mensen observeren die zijn opgesloten in een kooi. In Chongqing, China, is de grootste dierentuin ooit opgezet, waarin kooivormige bussen de bezoekers naar een groot park vol dieren leiden die, aangetrokken door stukken vlees in metalen netten, toeristen benaderen met dreigende blikken en bedoelingen die niet bepaald uit een animatiefilm van Disney komen.

Advertisement
Deze dierentuin in China plaatst bezoekers in kooien terwijl de dieren vrij rond kunnen lopen - 2

Het initiatief bracht meteen allerlei soorten twijfels met zich mee. In het bijzonder benadrukte de Britse krant The Daily Mail het gevaar voor bezoekers van de dierentuin, gevaren bevestigd door de woorden van de bezoekers zelf, zoals Tao Jen die zei: "We waren het niet die naar de dieren keken, maar zij bekeken ons - en wij waren hun maaltijd!".

Deze dierentuin in China plaatst bezoekers in kooien terwijl de dieren vrij rond kunnen lopen - 3

De verbijstering werd zeker niet verzacht door de tussenkomst van de woordvoerder van de dierentuin, Chang Llang, die verklaarde: "We willen onze bezoekers gewoon de spanning laten voelen om te worden gehinderd en aangevallen door grote katten".

Ondanks de gevaarlijkheid van de attractie (of misschien juist vanwege), bleef de Lehe Ledu Wildlife Zoo sinds de oprichting in 2015 resereringen ontvangen: vaak moet men zelfs drie maanden wachten om een ​plek te vinden.

En jij, wat vind jij van zo'n attractie? Een manier om het bewustzijn van de mens te vergroten, of gewoon een andere strategie om geld te verdienen door te profiteren van dieren?

Advertisement