Het stille bloedbad van zeepaardjes: gebruikt als snacks en souvenirs, riskeren ze nu uit te sterven - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het stille bloedbad van zeepaardjes:…
In Spanje is er een speeltuin voor ouderen: zo bestrijden ze eenzaamheid en blijven ze in vorm Deze 18 foto's tonen eigenaardige details over het dagelijks leven

Het stille bloedbad van zeepaardjes: gebruikt als snacks en souvenirs, riskeren ze nu uit te sterven

Door Janine
1.251
Advertisement

Sommige dieren zijn met uitsterven bedreigd, maar de mens steekt geen vinger uit om de resterende soorten te beschermen, integendeel, hij draagt vrijwillig bij aan hun einde. Dit is wat er in China gebeurt, althans met betrekking tot zeepaardjes - kleine, uiterst fascinerende waterdieren. De soort Hippocampus capensis is de meest gevraagde en wordt gebruikt in de Chinese geneeskunde of gewoon als snack. Als je naar Beijing gaat, is het niet moeilijk om potten vol gedroogde zeepaardjes in winkels te vinden, om als snoep te eten.

Zeepaardjes worden beschermd door de  Convention on International Trade in Endangered Species, maar degenen die elk jaar ten minste 20 miljoen exemplaren in de Chinese geneeskunde gebruiken, evenals souvenir of als snack, lijken zich hierover geen zorgen te maken. De zeepaardjes worden direct op straat gedroogd.

De arme zeepaardjes worden vervolgens uit hun natuurlijke habitat gehaald en eenmaal gedroogd, worden ze gebruikt voor dubieuze wonderbaarlijke drankjes samen met haaientanden, zeesterren, enzovoort. In China wordt zelfs aangenomen dat zeepaardjes een krachtig afrodisiacum zijn.

Een van de meest bloeiende markten is Guangzhou, ten noordwesten van Hong Kong, waar het heel normaal is om zeepaardjes te kopen met het idee dat het krachtige afrodisiaca zijn. Het zijn niet de eerste dieren waaraan de mens (op absoluut onwetenschappelijke basis) bijzondere wonderbaarlijke vermogens toeschrijft. Uiteraard zijn dit verouderde en niet-duurzame praktijken die ons natuurlijke systeem nog meer ondermijnen.

Tags: DierenChinaEthische
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt