Een beer die van toeristen te eten kreeg om selfies te nemen, werd neergeschoten door de autoriteiten omdat hij te veel gewend was aan mensen

Janine image
door Janine

24 Juni 2019

Een beer die van toeristen te eten kreeg om selfies te nemen, werd neergeschoten door de autoriteiten omdat hij te veel gewend was aan mensen
Advertisement

In de Verenigde Staten, in Oregon, werd een 2-jarige zwarte beer neergeschoten door het Amerikaanse Staatsbosbeheer omdat hij te veel gewend was geraakt aan de aanwezigheid van mensen. Het arme dier was iets te vriendelijk geworden met de mensen die hem bleven voeden om selfies in zijn gezelschap te kunnen nemen, ondanks het absolute verbod. De mens, zelfzuchtig en niet nadenkend over de gevolgen, heeft opnieuw indirect de dood van een ander levend wezen veroorzaakt.

via statesmanjournal

Advertisement
Twitter

Twitter

Volgens rapporten van het Sheriff's Office in Washington County en het Oregon Fish & Wildlife Department, werd het dier, een paar dagen voordat hij werd neergeschoten, gezien in de buurt van een groep toeristen in Scoggins Valley Park. Kort daarna werd de beer opnieuw gespot in hetzelfde gebied en ten minste twee mensen meldden dit aan de sheriff. Meer dan eens is de beer door de autoriteiten naar het bos teruggebracht, maar het dier bleef terugkeren naar dezelfde stedelijke gebieden. The Statesman Journal meldde dat de beer al sinds zijn geboorte gewend is om met mensen om te gaan, maar pas onlangs zijn verscheidene toeristen begonnen met het voeren, ondanks de aanhoudende verboden. De autoriteiten hebben veel meldingen ontvangen van toeristen die nog steeds foto's namen met de beer, die nu voor elke foto leek te poseren.

Advertisement
Twitter

Twitter

Om ieders veiligheid te waarborgen, namen de autoriteiten de trieste beslissing om het arme dier neer te schieten. Biologen hebben herhaaldelijk mensen gesmeekt de beer niet te voeren en, over het algemeen, wilde dieren die perfect in staat zijn om voor zichzelf te zorgen. De ongelukkige keuze om de beer te doden was daarom noodzakelijk om de veiligheid in stedelijke gebieden te behouden, die herhaaldelijk bezocht werd door het dier - een keuze die door veel dierenliefhebbers sterk bekritiseerd werd. De eerlijkste oplossing, voor sommigen van hen, zou zijn geweest om de beer naar een schuilplaats te sturen en niet om het te doden.

Een triest verhaal dat ons absoluut moet laten nadenken over de gevolgen van onze acties.

Advertisement