Afbeeldingen van de "gemuteerde duif" met reuzenpoten laat mensen stomverbaasd achter

Janine image
door Janine

26 Juni 2023

Afbeeldingen van de "gemuteerde duif" met reuzenpoten laat mensen stomverbaasd achter
Advertisement

Een van de meest voorkomende dieren die op stadspleinen te vinden zijn, wachtend op broodkruimels om te kunnen eten, zijn duiven. Middelgrote vogels die een echte gemeenschap lijken te hebben gevormd, als je bij ze in de buurt komt, hoor je ze kirren alsof ze gezellig aan het kletsen zijn. Maar ook duiven zijn, net als mensen, niet allemaal hetzelfde, ze verschillen niet alleen in kleur, maar ook in grootte en vorm.

Sommige afbeeldingen die via internet zijn verspreid, hebben echter grote belangstelling gewekt en hebben vooral veel mensen verbaasd doen staan, omdat ze een “gemuteerde duif" met gigantische poten tonen. Velen beweren dat het allemaal het resultaat is van een fotomontage, maar laten we in detail kijken wat het is.

via New York Post

Advertisement
Pigeon Tv Fans/YouTube

Pigeon Tv Fans/YouTube

Enkele duivenexperts, op sociale media bekend onder het pseudoniem PigeonTv, hebben besloten video's en afbeeldingen te delen van een bijzondere duif, die een genetische mutatie blijkt te hebben ondergaan. Op het eerste gezicht lijkt het niet op een andere vogelsoort, omdat het een imposante, bijna langgerekte lichaamsbouw heeft en zeer lange en grote poten met klauwen bedekt met veren. Het lijkt alsof twee duiven op elkaar gezet zijn. Velen geloofden na het zien van de foto dat dit dier niet echt kon zijn, maar alleen het resultaat van een fotomontage. "Het kan niet echt zijn, het ziet er nep uit", "Het is niet echt, dit is een Pokemon" en "hoe kan het een vogel zijn, met zulke dikke poten". Anderen merkten ironisch op: "is dit de duif die door AI wordt gegenereerd?", "als ze me vragen een vogel te tekenen, en het uit mijn hoofd doe” of, nogmaals, "het zijn twee duiven onder een trenchcoat".

Advertisement
Pigeon Tv Fans/YouTube

Pigeon Tv Fans/YouTube

Hoewel het op een fotomontage lijkt, is het allemaal waar. Deze duif met bijzondere kenmerken bestaat en heet engelse kropper (vertaald van de Engelse naam english pouter). Aangenomen wordt dat het een ras is dat is ontwikkeld gedurende vele jaren van selectief fokken. Naast degenen die niet geloven dat zo'n vogel zou kunnen bestaan, zijn er ook mensen die hem mooi en vooral majestueus vinden.

Wat vind jij?

Advertisement