9 ongelooflijke kamerplanten waarvan je waarschijnlijk het bestaan niet kende

Janine image
door Janine

07 Maart 2019

9 ongelooflijke kamerplanten waarvan je waarschijnlijk het bestaan niet kende
Advertisement

In de afgelopen jaren zijn in winkels en op de schappen van de grote winkelcentra steeds vaker planten met bijzondere en karakterstieke vormen te zien. Om een cactus te herkennen is geen specifieke kennis van planten vereist, maar zou je bijvoorbeeld een "visgraat cactus" herkennen?

Hier zijn 9 van de mooiste en ongelooflijk gevormde kamerplanten die je waarschijnlijk niet herkent.

Advertisement

1. Levende stenen

1. Levende stenen

Autore Luis Fernández García L. Fdez/Wikipedia

Deze "succulente" planten of beter bekend als "vetplanten" behoren tot het soort Lithops. De planten van deze familie komen uit de halfwoestijnregio's van zuidelijk Afrika, met name in Namibië en Zuid-Afrika.

Advertisement

2. Roos "vetplant"

De Greenovia Aurea heeft gekrulde bloembladen die doen denken aan die van een roos. Jammer genoeg is het ook in dit geval een "vetplant", oorspronkelijk afkomstig van de Canarische eilanden.

3. Marimo zeewier ballen

Heel nuttig in het aquarium omdat ze giftige stoffen en vuil absorberen. In de natuur rollen deze agglomeraten van mos langs de rivierbeddingen en nemen deze karakteristieke vorm aan.

4. Sinocrassula yunnanensis

Jacopo Werther/Wikimedia

Nog een "vetplant" behorend tot de Sinocrassula-familie. Deze soort heeft een zeer dik blad met een donkergroene kleur, in sommige gevallen bijna zwart!

5. De plant van de geliefden

De Hoya Kerrii wordt ook wel de plant van de geliefden genoemd vanwege de karakteristieke vorm die op een hart lijkt. Deze plant is erg goedkoop en gemakkelijk te vermeerderen, en daarom is het ook erg populair geworden als een leuk cadeau voor Valentijnsdag.

Advertisement

6. Senecio Peregrinus

Misschien is het je al opgevallen, maar deze plant heeft bijzondere bladeren die op dolfijnen lijken! Het is geen toeval dat hij steeds populairder wordt, vooral in Japan, waar ze gek zijn op deze plant.

7. De "visgraat" cactus

Hoewel hij technisch gezien Selenicereus Anthonyanus wordt genoemd, wordt deze plant gekscherend gedefinieerd als een "visgraat cactus" vanwege zijn bladeren die doen denken aan de graten van een vis.

Advertisement

8. Euphorbia Obesa

Deze vet en houtachtige plant wordt ook wel een "honkbal plant" genoemd vanwege zijn vorm en uiterlijk die lijkt op die van een bal. Hij leeft in zeer droge klimaten, heeft geen speciaal onderhoud nodig en is daarom ook geschikt voor een appartement.

9. Crassula Umbella

9. Crassula Umbella

sleeptightazazzer/Reddit

Deze bijzondere soort van de Crassula-familie heeft een karakteristieke "paraplu"-hoed. Ga er wel voorzichtig mee om: crassula's zijn zeer vatbaar voor schimmels en insecten als ze niet op de juiste manier water krijgen.

Heb je een van deze planten in huis? Laat het ons weten in de comments!

Advertisement