Boeing onthult zijn nieuwe onbemande gevechtsvliegtuig aan de wereld

Janine image
door Janine

10 Maart 2019

Boeing onthult zijn nieuwe onbemande gevechtsvliegtuig aan de wereld
Advertisement

De toekomst van de mensheid bereidt zich voor om steeds meer verbonden te worden aan automatisering. Uitgaande van de eenvoudigste technologische gebieden als kunstmatige intelligenties, staan ze ten dienste van de mens om zijn taken te vereenvoudigen of, zoals in dit geval, zijn leven te redden. In feite presenteerde een bekend bedrijf het eerste autonome militaire gevechtsvliegtuig.

Dit voertuig is ontworpen voor een zeer specifiek operationeel gebruik: om de mens te vervangen bij alle missies die hij anders niet zou kunnen uitvoeren.

Boeing

Boeing

De Boeing Company, het grootste Amerikaanse luchtvaartbedrijf, heeft de ontwikkeling aangekondigd van een autonoom gevechtsvliegtuig dat het over de hele wereld wil verkopen aan klanten. Het vliegtuig wordt Boeing Airpower Teaming genoemd en het einde van het project wordt met inauguratievluchten verwacht tegen het einde van 2020. Deze autonome straaljager is ontworpen om al die langeafstandscontrolemissies uit te voeren die een menselijke piloot niet altijd kan uitvoeren vanwege structurele en fysieke beperkingen.

Hoewel de fabrikant heeft besloten om de topsnelheden nog niet te onthullen, zou de Boeing Airpower Teaming het volledig autonome vliegtuig kunnen worden dat in staat is om sneller en verder te reizen dan enig ander vliegtuig bestuurd door de mens. Op deze manier zouden al die fysieke en fysiologische problemen in verband met de te hoge snelheden worden overwonnen, dus nieuwe soorten missies van zeer hoge risiconiveaus zouden mogelijk zijn.

Advertisement
boeing.com

boeing.com

Hoewel Boeing nauwe banden heeft met het Amerikaanse leger, is het bedrijf van plan zijn nieuwe autonome jet aan klanten over de hele wereld te verkopen. Het is in feite een extreem flexibel en veelzijdig vliegtuig dat zich aan talloze soorten missies en opstellingen kan aanpassen. Kortom, het is niet alleen een militair gevechtsvliegtuig, maar Boeing Airpower Teaming is voorbestemd om de wereld van de militaire en commerciële luchtvaart te veranderen.

Hoewel dit juweeltje van technologie zeker fascinerend is, hopen we dat civiele toepassingen talrijker zijn dan militaire...

Advertisement