Dit elektrische schip uit China is het grootste emissievrije cruiseschip ooit gebouwd

Janine image
door Janine

18 Januari 2021

Dit elektrische schip uit China is het grootste emissievrije cruiseschip ooit gebouwd
Advertisement

Als je denkt dat een enorm cruiseschip, dat honderden mensen op het water kan vervoeren, alleen krachtige en vervuilende dieselmotoren nodig heeft om zich te verplaatsen, heb je het mis. Te oordelen naar de kolossale elektrische boot waar we het nu over hebben, zijn er in feite nu technologieën die deze voertuigen ook een beetje "schoner" kunnen maken.

De Yangtze River Three Gorges 1 zal in feite het grootste emissievrije cruiseschip ter wereld zijn dat ooit is gebouwd. Een ambitieus project, waarbij het de moeite waard is om het beter te leren kennen.

via Insideevs

Advertisement
Global Vision/Youtube

Global Vision/Youtube

Het Chinese bedrijf Wuxi Saisiyi Electric Technology bouwt deze elektrische waterreus. Het schip, dat bestemd zal zijn om passagiers te vervoeren voor dagelijkse cruises op de Yangtze-rivier - waaraan het zijn naam ontleent - is een concentraat van technologische oplossingen die nog nooit eerder op een elektrisch aangedreven boot zijn gezien.

Advertisement
Global Vision/Youtube

Global Vision/Youtube

Zijn batterij, geproduceerd door Contemporary Amperex Technology (CATL), heeft een recordcapaciteit van 7,5 MW/h, wat overeenkomt met dat van ongeveer 100 elektrische auto's met een groot bereik. Om het potentieel ervan beter te begrijpen, moet je bedenken dat tot dusverre het record voor de maximale batterijcapaciteit op een passagiersschip werd gehouden door Ellen, met 4,3 MW / h. Er is geen gedetailleerde informatie over laadtijden vrijgegeven, maar we praten over enkele uren. Het tankproces wordt in ieder geval gekenmerkt door twee modi, een hoge en een lage spanning, om het schip zo flexibel mogelijk te maken, afhankelijk van de situaties waarin het zich bevindt.

Global Vision/Youtube

Global Vision/Youtube

De opening van de Yangtze River Three Gorges 1 is gepland voor november 2021 en het project heeft financiering ontvangen van de Chinese regering. Het betekent ongetwijfeld een stap voorwaarts wat betreft duurzame mobiliteit, en een bijkomend teken dat de trend naar elektrificatie niet alleen voorbehouden is aan het wegvervoer, maar ook aan andere voertuigen die dagelijks rijden en kunnen bijdragen aan een verslechtering van de milieusituatie.

Dit soort projecten belooft zeker veel goeds voor een toekomst waarin het verplaatsen van de ene plek naar de andere niet langer betekent dat de omgevingen, ecosystemen en de lucht die we inademen in gevaar worden gebracht.

Advertisement