27-jarig meisje laat zich steriliseren en sluit zich aan bij de "kinderloze" beweging - Curioctopus.nl
x
27-jarig meisje laat zich steriliseren…
15 foto's van onbegrijpelijke acties bewijzen dat mannen inderdaad van een andere planeet komen Anticovid-vaccin: waarom Indonesië voorrang geeft aan jongeren en arbeiders in plaats van aan ouderen

27-jarig meisje laat zich steriliseren en sluit zich aan bij de "kinderloze" beweging

16 Januari 2021 • Door Janine
2.440
Advertisement

Moeder worden is de wens van veel vrouwen, maar niet van allemaal. Belén Álvarez heeft nooit het verlangen gehad om kinderen te krijgen en daarom heeft ze zich altijd vreemd gevoeld, vooral omdat ze opgroeide in een groot gezin. Belén is neurofysioloog en op 27-jarige leeftijd besloot ze een sterilisatieoperatie te ondergaan, die bestaat uit het sluiten van de eileiders: een ingrijpende operatie met blijvende en definitieve gevolgen.

via: Infobae

Al toen ze klein was, realiseerde Belén zich dat ze geen kinderen wilde: ze ging naar de eerste klas en niemand nam haar al te serieus. Terwijl haar klasgenoten nadachten over de namen die ze hun kinderen zouden geven, voelde Belén zich vreemd. Ze begreep niet waarom ze dit verlangen niet voelde, en het feit dat iedereen in haar familie minstens 4 kinderen had gehad, hielp het meisje ook al niet. Alles veranderde toen ze het antwoord hoorde van een lerares op een student die medelijden had met haar omdat ze geen moeder was geworden: de lerares, in de zeventig, beweerde bewust ervoor te hebben gekozen geen kinderen te krijgen en tevreden te zijn met haar leven. Deze verklaring opende de ogen van Belén.

Nu maakt de jonge vrouw deel uit van een wereldwijd collectief genaamd “child free”, een toevluchtsoord voor degenen die dagelijks met vragen over vrijwillige en gemiste moederschap te maken hebben en dat antwoorden biedt aan vrouwen die informatie zoeken over hun rechten, bijvoorbeeld over hoe de eileiders kunnen worden afgesloten. Beslissen om geen kinderen te krijgen betekent niet dat je kinderen haat, en Belén heeft niets tegen hen, maar wil simpelweg dat het verlangen van vrouwen wordt gerespecteerd: ondanks de nog steeds sterke en diepgewortelde stereotypen dat vrouw zijn ook moeder zijn betekent, ondersteunt de beweging het recht van elke vrouw om beslissingen te kunnen nemen over haar lichaam en haar leven. Hoe denk jij hierover?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt