15 uitvindingen die problemen hebben opgelost en hebben bijgedragen aan een betere wereld - Curioctopus.nl
x
15 uitvindingen die problemen hebben…
Deze zeer oude Egyptische obelisk is als een reus die in de grond ligt, nooit voltooid maar fascinerend Een jongen geeft zijn gelovige ouders een portret van Jezus: in werkelijkheid is het Obi-Wan Kenobi uit Star Wars

15 uitvindingen die problemen hebben opgelost en hebben bijgedragen aan een betere wereld

15 Januari 2021 • Door Janine
28.016
Advertisement

Technologie en nieuwe uitvindingen hebben altijd geprobeerd om verschillende aspecten van het dagelijks leven te vergemakkelijken. Naast de uitvindingen die deel uitmaken van ons leven (zoals bijvoorbeeld de computer, de magnetron, de mobiele telefoon, de satellietnavigator), zijn er in sommige landen nieuwe gadgets, tools en technologieën uitgevonden die gericht zijn om problemen op te lossen, de kwaliteit van leven te verbeteren of - simpelweg - een ervaring veel boeiender te maken. Sommige gebruikers en platforms hebben deze nieuwe creaties gedeeld: sommige zijn er ​​alleen in bepaalde landen, andere komen vaker voor. Laten we samen kijken wat het is.


1. Deze zeer eenvoudige netten zijn bedoeld om afval op te vangen en zo de omgeving schoon te houden.

2. Deze wekker heeft een frontdisplay en een zijdisplay: je hoeft de wekker niet meer te bewegen om te kijken hoe laat het is.

Advertisement

3. Deze tool, waarmee het landschap kan worden waargenomen, is gemaakt om kleurenblinden de kleuren van het landschap te laten zien.

4. Deze supermarkt heeft vergrootglazen op hun winkelwagens waarmee mensen productetiketten kunnen lezen.

foto: imgur

5. Deze markeerstift is in het midden transparant zodat iedereen kan zien wat er wordt gemarkeerd.

Advertisement

6. Deze Rubiks kubus is gemaakt voor blinden: voorheen was het voor hen onmogelijk om het op te lossen, maar nu niet meer.

7. Deze bioscoop heeft een groot probleem opgelost: kijkers kunnen naar het toilet zonder het risico een deel van de film te missen.

foto: FPS/reddit
Advertisement

8. Deze picknicktafel is ontworpen voor iedereen: hij heeft zitplaatsen voor volwassenen, een kinderstoel en een tafel voor kinderen.

9. In Singapore krijgen ouderen of gehandicapten een kaart waarmee ze de straat kunnen oversteken met een langere countdown.

Advertisement

10. Deze waterkoker is gemaakt voor mensen met artritis: hij past op een kantelbare standaard om mensen te helpen zonder problemen in te schenken.

11. In een openbaar toilet vinden we deze urinoirs die een groot probleem oplossen: ze hebben een spatscherm om schoenen te beschermen.

12. Ingenieurs hebben dankzij 3D-printen een nieuwe manier bedacht om huizen te bouwen: ze zijn goedkoper en ontworpen voor mensen met minder mogelijkheden.

13. Dit is in plaats daarvan een hulpmiddel met een dubbele functionaliteit: het is zowel een draadloze oplader als een UV-desinfectiemiddel en je kunt het overal mee naartoe nemen

14. Dit strandplatform is gemaakt om de toegankelijkheid op het strand ook voor rolstoelen en kinderwagens te vergemakkelijken.

15. Dit is een kleine, draagbare wasmachine waarmee je snel kleding kunt reinigen met de kracht van ultrasone technologie.

Heb je ooit nagedacht over kleine alledaagse problemen en hoe deze kunnen worden opgelost? Sommige mensen hebben dit wel gedaan, en ze hebben ook een eenvoudige en normale dagelijkse actie verbeterd. Vertel ons in de comments welke jouw favoriet is!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt