15 foto's van albino-dieren die geen andere kleuren nodig hebben om buitengewoon fascinerend te zijn - Curioctopus.nl
x
15 foto's van albino-dieren die geen…
Een man vindt 63 gouden munten van de Tudor-dynastie door de tuin te schoffelen: een schat van grote waarde Dankzij zonne-energie kan een onderzoeksteam zeewater in slechts 30 minuten drinkbaar maken

15 foto's van albino-dieren die geen andere kleuren nodig hebben om buitengewoon fascinerend te zijn

23 Januari 2021 • Door Janine
20.494
Advertisement

De natuur geeft leven aan dieren en planten met benijdenswaardige kleuren: we zijn gewend om kleurrijke bloemen te zien, vlinders met bijzondere tinten, pauwen met een staart in alle kleuren van de regenboog. Maar zelfs diersoorten kunnen geboren worden met een bijzonderheid: albinisme. Het is een genetische pigmentatiestoornis die de kleur van de huid of vacht verandert, die wit of roze wordt. Ook de kleur van de ogen verandert vaak. Hoewel dieren met albinisme meer risico lopen - aangezien albinisme een slechter zicht inhoudt en een grotere kans om door roofdieren gezien te worden - is hun schoonheid onbetwistbaar en deze 15 foto's bewijzen het.

1. Deze kleine schildpad zwemt samen met de anderen en valt op door zijn kleur.

foto: imgur

2. Een ​​witte alligator zie je niet vaak: deze persoon is erin geslaagd en heeft hem onmiddellijk vereeuwigd tijdens het rusten.

Advertisement

3. Dit dier, dat een hinde lijkt te zijn, rust ook: haar witte vacht over de bladeren lijkt bijna bedekt met sneeuw.

4. Een prachtige albino-python die rond de bomen draait: met zijn ongebruikelijke kleur ziet hij er niet eens zo eng uit.

5. Deze foto toont in plaats daarvan een albino zeepaardje: het is een dier die je moeilijk van dichtbij kunt zien, maar het zien van een albino is een echt geluk.

Advertisement

6. Hier is in plaats daarvan een kleine eekhoorn: zijn vacht is wit, maar hij heeft bijna zebrastrepen. Het is een echte zeldzaamheid.

7. Deze kleine muis met zijn rode ogen kan eng zijn. Maar zijn witte haren en kleine pootjes veroveren je ongetwijfeld.

Advertisement

8. De pauw staat bekend om zijn vacht met veelkleurige veren. Hoewel deze wit is, heeft het toch zijn charme.

9. Hier zien we een kleine albino-olifant: hij is net geboren en zit naast zijn moeder, die hem nauwlettend in de gaten houdt.

Advertisement

10. En hier een familie herten, ze hebben allemaal albinisme: ze zien eruit als sneeuwherten.

foto: imgur

11. Ook een pinguïn kan albino zijn, net als verschillende diersoorten. Hij draagt ​​geen jas maar is hoe dan ook fascinerend.

foto: imgur

12. Verliest een albino-zebra de vormen van zijn vacht? Absoluut niet, en deze foto bewijst dat de strepen zijn gebleven.

13. Een albinoslak: aan de buitenkant zou je het niet denken, maar zijn natuur openbaart zich zodra hij uit zijn schelp komt.

14. Dit is een kleine albinokikker: ook zij heeft een lichtere huid, hoewel niet erg wit, en ogen die neigen naar rood.

15. Zijne Majesteit de Leeuw: hij heeft niet zijn gebruikelijke amberachtige kleur, maar blijft nog steeds de koning van het bos en zijn rol wordt niet in twijfel getrokken door zijn kleur.

Het is niet de kleur van de vacht, veren of schubben die schoonheid bepalen: gebaren, expressie en elegantie zijn dat wel. Heb jij weleens een dier met albinisme gezien?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt