Ze kopen een zak bananen, en vinden er een kikker in uit Zuid-Amerika: hij heeft 6.000 km afgelegd

Janine image
door Janine

24 Oktober 2022

Ze kopen een zak bananen, en vinden er een kikker in uit Zuid-Amerika: hij heeft 6.000 km afgelegd
Advertisement

Als je eten in een zak koopt, weet je nooit wat je erin kunt vinden. Bovenal hoop je, als je fruit koopt, dat het intact is, vrij van insecten of wormen. Soms kan het echter gebeuren dat je in vreemde situaties terechtkomt en echte dieren in het pakket vindt. In deze gevallen kun je alleen de nodige voorzorgsmaatregelen nemen en jezelf de vraag stellen "hoe is dat hierin beland?"

Dit gebeurde allemaal met een familie uit Tamworth, in Staffordshire, die een zak bananen kocht en daarin een kleine kikker vond, die een reis van meer dan 6.000 kilometer van de Dominicaanse Republiek naar Groot-Brittannië wist te overleven. Laten we uitzoeken wat er is gebeurd.

via Liverpoolecho

Advertisement

STOWAWAY IN THE BANANAS!! 🐸🍌 Appears to be a (very much alive) Hispaniolan Tree Frog. Waiting on the RSPCA for further assistance... Not your average delivery from Sainsbury's....

Pubblicato da Iain Holloway su Venerdì 23 settembre 2022

Iain Holloway en zijn familie hadden besloten om boodschappen te bestellen. Hij en zijn vrouw waren bezig met het wegleggen van alle producten die ze hadden gekocht toen plotseling de vrouw de aandacht van haar man vroeg en zei: "Kijk, daar zit een kikker tussen de bananen."

De man dacht aanvankelijk dat het maar een grap was, maar toen hij zich omdraaide om de zak met fruit goed te bekijken, realiseerde hij zich dat het echt zo was. Zijn vrouw vertelde hem de waarheid. De twee wisten op dat moment niet wat ze moesten doen, dus besloten ze experts te bellen.

Iain nam contact op met de RSPCA, een vereniging die zich bezighoudt met de bescherming van dieren, die meteen een deskundige naar hen stuurde en hen in de tussentijd uitnodigde om te onderzoeken wat voor soort kikker het was. "Onze zoon verspilde geen tijd aan het zoeken op internet tot welke soort hij zou kunnen behoren. We kwamen erachter dat het een Latijns-Amerikaanse boomkikker uit Zuid-Amerika was."

Advertisement

In korte tijd arriveerde een professional bij het ouderlijk huis om de amfibie op te halen, en er werd vastgesteld dat het een gewone Spaanse kikker was. Bovendien zag hij dat hij in goede conditie was en ook goed gevoed was. Officier Jonny Wood, van de vereniging RSPCA, benadrukte dat de familie Holloway zich op de beste manier gedroeg, ze deden er goed aan om het niet aan te raken, omdat ze de soort niet kenden.

Dit soort komt uit de Dominicaanse Republiek, maar de vraag die de familie zich stelde is hoe het in de bananenzak is beland en ongedeerd een reis van ruim 6000 km heeft afgelegd.

Is jou ooit zoiets overkomen?

Advertisement