Een kolossale zwerm van 20.000 bijen volgt een auto gedurende 2 dagen: ze moesten de koningin redden

Janine image
door Janine

02 September 2021

Een kolossale zwerm van 20.000 bijen volgt een auto gedurende 2 dagen: ze moesten de koningin redden
Advertisement

Hoewel we vaak denken dat honden toegewijde en trouwe dieren zijn, kunnen we tegenover de episode die we je gaan vertellen wel zeggen dat bijen, in termen van toewijding en hardnekkigheid, praktisch onverslaanbaar zijn.

Carol Howarth, een 65-jarige vrouw uit Haverfordwest, in Wales, die een nauwe ontmoeting heeft gehad met niet één, maar met duizenden van deze kleine, ijverige insecten, weet er alles van. Een situatie die ze aanvankelijk niet eens opmerkte, en die voor velen - vooral voor degenen die geen goede relatie met insecten hebben - een echte nachtmerrie zou kunnen zijn die getransformeerd werd in realiteit.

via CNN

Advertisement
Tom Moses/Facebook

Tom Moses/Facebook

Het was een gewone dag voor Carol, die haar Mitsubishi had geparkeerd in een nogal druk gebied van de stad Haverfordwest, voor verschillende boodschappen die ze moest doen. Terwijl ze aan het winkelen was, wist ze niet dat deze auto een soort onweerstaanbare "magneet" zou zijn voor een kolossale zwerm bijen. De reden? Simpel: hun koningin belandde in de auto en de anderen konden niet anders dan haar volgen en redden.

Heb je enig idee wat het betekent om met 20.000 bijen op sleeptouw te zijn, hardnekkig vastgeplakt aan je auto? Carol Howarth heeft het uit de eerste hand meegemaakt en haar ervaring was echt ongelooflijk. Toen de zwerm voor het eerst rond de auto werd opgemerkt, verzamelde zich een menigte voorbijgangers rond de auto en werden imkers geroepen om ze te verwijderen. Aanvankelijk leek de situatie te zijn opgelost, maar de bijen, die de koningin niet hadden gevonden, gaven niet op.

Advertisement
Maxpixel - Not the actual photo

Maxpixel - Not the actual photo

"De volgende dag - zei Carol - realiseerde ik me dat sommigen van hen me naar huis waren gevolgd", en op dat moment vroeg ze de experts om opnieuw in te grijpen, die begrepen dat ergens in de auto de bijenkoningin vast moest zijn blijven zitten, waarschijnlijk aangetrokken tot iets, misschien een zoete geur of een smalle, lege ruimte, tussen de achterwisser.

In feite is het op de kofferbak van de auto dat de zwerm zich verzamelde en op alle mogelijke manieren probeerde om haar te redden, ten koste van het volgen van Carol's Mitsubishi gedurende 2 opeenvolgende dagen! Een echte missie, die niet zonder succes kon worden voltooid, dat wil zeggen, totdat de koningin en "onderdanen" gelukkig herenigd waren.

Bee-rilliant Swarmathon hits Hiverfordwest Mitsu-beeshee!!

Bee-rilliant swarmathon!!! To use this video in a commercial player or in broadcasts, please email licensing@storyful.com

Pubblicato da Tom Moses su Domenica 22 maggio 2016

"Het was spectaculair - zei Tom Moses, een bewoner die het tafereel vereeuwigde en de imkers belde - ik reed langs en ik zag die grote bruine vlek, ik was echt verbaasd, iedereen maakte foto's".

Het gebeurt dan ook niet elke dag om zo'n tafereel mee te maken: de natuur heeft opnieuw bewezen in staat te zijn tot echte wonderen. Gelukkig is alles goed afgelopen, zowel voor de waardevolle en toegewijde bijen als voor Carol!

Advertisement