Meeuw blijft eten stelen uit supermarkt: "hij nam voor 350 euro aan snacks weg" (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

21 Mei 2022

Meeuw blijft eten stelen uit supermarkt: "hij nam voor 350 euro aan snacks weg" (+ VIDEO)
Advertisement

Het is algemeen bekend dat meeuwen koppige en vastberaden dieren zijn. Hun gedrag maakt ze soms zelfs brutaal, bereid als ze zijn om bezit te nemen van voedsel of om gebieden te verkennen die ze bijzonder interessant vinden.

Als dit alles op veel plaatsen dagelijkse praktijk is, overtreft de zeemeeuw die we je gaan presenteren al zijn soortgelijke en is hij erin geslaagd een echte beroemdheid te worden om wat hij heeft gedaan. Vergeet de gebruikelijke houdingen die kenmerkend zijn voor deze vogels: Steven - zo noemden ze hem - is zo hebzuchtig dat hij, zonder al te veel aarzelen, besloot naar een supermarkt te gaan en “boodschappen te doen”. Door die winkel elke dag te bezoeken, heeft hij voor honderden euro's eten gestolen, tot op het punt een echte “voortvluchtige” te worden.

via Metro

Als het gaat om diefstallen in winkels en andere bedrijven, is de eerste verantwoordelijke waar je aan denkt zeker niet een brutale en vastberaden... zeemeeuw! En in plaats daarvan is er in Paignton, een kustplaats in het graafschap Devon, in Engeland, een heel speciale “overtreder” die blijft toeslaan, altijd in dezelfde supermarkt.

Getuigen die Steven hebben gezien, twijfelen er niet aan: de vogel is vastbeslotener dan ooit om boodschappen te doen bij Tesco, elke dag, zelfs meerdere keren. De vogel is zo goed bekend bij de lokale bevolking dat hij zelfs een naam kreeg en al snel begonnen de verhalen, afbeeldingen en video's van zijn wandaden elkaar op het web op te volgen.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Keer op keer rapporteerden medewerkers van Tesco de merkwaardige uitstapjes en gaven aan dat de zeemeeuw vooral dol is op kaassnacks en chips. "Ik zag hem meerdere keren binnenkomen - zei iemand - een keer ging hij op de motorkap van de auto zitten, en ik begon hem te filmen. Ik wist dat hij iets van plan was."

"Hij ging de winkel binnen en kort daarna kwam hij naar buiten met een pakje Mini Cheddar - voegde de getuige eraan toe - die hij vervolgens deelde met een andere meeuw op het dak van een nabijgelegen gebouw". Het is niet duidelijk of het supermarktpersoneel, gezien de situatie, heeft besloten om actie te ondernemen, maar tot nu toe heeft Steven voedsel gestolen voor zo'n 17 kg en een totale waarde van zo'n 350 euro. Een groot probleem aangezien Steven niet van plan is te stoppen.

En laten we eerlijk zijn: ook deze meeuw zou er goed aan doen zijn eetpatroon te veranderen, aangezien de talloze snacks die hij steelt uit zijn vertrouwde supermarkt zeker niet de beste zijn op het gebied van gezond eten! Wie weet of hij vroeg of laat moe wordt en zich op een andere plaats richt... In de tussentijd kan het ons alleen maar doen glimlachen!

Advertisement