Enorm bos ontdekt in een kloof in de grond: "misschien zijn er nog nooit eerder geziene soorten"

Janine image
door Janine

22 Mei 2022

Enorm bos ontdekt in een kloof in de grond: "misschien zijn er nog nooit eerder geziene soorten"
Advertisement

Wat maakt bepaalde ontdekkingen ongelooflijk en opmerkelijk? Waarschijnlijk het feit dat het objecten, plaatsen en situaties betreft die niemand verwachtte op een bepaalde plaats te vinden, net zoals gebeurde in het geval van het bos waarover we je nu gaan vertellen.

Een plek die de wetenschappers die het geluk hadden het voor het eerst te zien sprakeloos lieten, en waar mensen over de hele wereld onmiddellijk over spraken. Bij het verkennen van een Chinees zinkgat kwamen onderzoekers in contact met een soort verborgen en totaal onverwachte “wereld” diep in de grond. Een echte microkosmos bevolkt door eeuwenoude vegetatie en, volgens wat is gemeld, misschien door soorten die nog nooit eerder zijn ontdekt. Klaar om een ​​reis naar deze spectaculaire plek te maken?

via Live Science

Nine Dragons/Twitter

Nine Dragons/Twitter

Heb je je ooit afgevraagd wat er verborgen is in de diepten van de grond, misschien in kloven en onontgonnen grotten? Als je ja hebt geantwoord, zul je zeker gefascineerd zijn door deze ontdekking die plaatsvond in de regio Guangxi Zhuang in China. Bij het verkennen van een gebied vol grotten, spleten en zinkgaten, hebben wetenschappers gevonden wat we zouden kunnen definiëren, zonder te overdrijven, als de ingangen naar echte ondergrondse werelden.

En wat bevond zich daaronder, in een gigantisch zinkgat van ongeveer 190 meter diep? De grootste verrassing was om in contact te komen met een spectaculair bos, bestaande uit oude bomen en planten, waaronder, zoals vermeld, er enkele zijn die nog nooit zijn waargenomen en eerder zijn gecatalogiseerd. Kijk maar eens naar de afbeeldingen die de onderzoekers op sociale netwerken hebben gedeeld om te beseffen hoe magisch deze plek is.

Advertisement

"Het zou me niet verbazen dat er soorten in deze grotten zijn die tot nu toe nog nooit door de wetenschap zijn beschreven", zei Chen Lixin, die de expeditie leidde. Woorden herhaald door die van George Veni, uitvoerend directeur van het National Cave and Karst Research Institute, die zich concentreerde op de bijzonderheden van deze karstformaties in China. "Hier kan de karst visueel spectaculair zijn - zei hij - met enorme zinkgaten en smalle ingangen die naar gigantische grotten leiden".

Sommige bomen in dit mysterieuze en fascinerende verborgen bos bereiken een hoogte van 40 meter en in de diepte is er ook een waterval. Elementen die alles doen lijken op een werkelijk sprookjesachtig decor. Volgens wat geleerden hebben gezegd, zouden er in Zuid-China andere plaatsen kunnen zijn die vergelijkbaar zijn met deze, klaar om de wetenschappelijke wereld te verbazen, en daarbuiten.

Prachtig, nietwaar?

Advertisement