In Congo is een ware goudberg ontdekt: mensen komen samen met schoppen en houwelen om het te delven

Janine image
door Janine

14 Maart 2021

In Congo is een ware goudberg ontdekt: mensen komen samen met schoppen en houwelen om het te delven
Advertisement

Soms komen de grootste verrassingen op de meest onverwachte plaatsen. We hebben dit geleerd door over allerlei verhalen van ongelooflijke ontdekkingen te lezen en te vertellen van min of meer nietsvermoedende ontdekkers, die op elk moment kleine tot grote schatten in hun handen vonden.

In het geval dat we je nu gaan vertellen, was het echter een hele berg die een ware goudmijn bleek te zijn, in de meest letterlijke zin van het woord. Het gebeurde in Congo, waar de inwoners van verschillende dorpen ontdekten dat een berg in het gebied een authentieke afzetting was, zeer rijk aan kostbaar materiaal, zozeer zelfs dat de bodem er voor 60 tot 90% uit bestaat. Onnodig te zeggen dat de sensationele ontdekking meteen de krantenkoppen haalde.

via Timesnownews

Advertisement
Ahmad Algohbary/Twitter

Ahmad Algohbary/Twitter

Het gebeurt niet elke dag dat je ontdekt dat een berg niet ver van waar je woont een echte goudvoorraad bevat. Je leest het goed: in de Democratische Republiek Congo zijn veel mensen getuige geweest van een spektakel dat eruitziet als iets rechtstreeks uit een avonturenverhaal, vergelijkbaar met een echte speurtocht.

Advertisement
Ahmad Algohbary/Twitter

Ahmad Algohbary/Twitter

Tientallen mensen uit omliggende dorpen stroomden samen naar de Luhihi-berg, gelegen in de provincie Zuid-Kivu. Het nieuws over de aanwezigheid van goud werd in feite al snel algemeen bekend, en velen dachten dat ze van de ontdekking gebruik konden maken om een ​​deel van die kostbare grond mee naar huis te nemen.

Met schoppen en houwelen in de hand is de lokale bevolking gefilmd en vereeuwigd terwijl ze op alle mogelijke manieren in de aarde proberen te graven, met als doel het kostbare materiaal te delven. En er zijn er zelfs die hebben geprobeerd het met hun blote handen te doen. Een situatie die al snel bijna oncontroleerbaar werd, tot het punt dat de autoriteiten de toegang tot het gebied moesten verbieden.

"Het was de grootste verrassing voor de dorpelingen - zei journalist Ahmad Algohbary, die op Twitter een video deelde waarin de situatie te zien was - een hele berg vol goud, die iedereen probeerde mee naar huis te nemen".

In feite hebben mensen ook zorgvuldig gewassen wat er werd gewonnen, zodat het goud bruikbaar kon zijn. Hoewel Congo een land is dat rijk is aan vergelijkbare reservaten, komt een dergelijke gebeurtenis vrij zelden voor. Geen twijfel mogelijk: de natuur weet ons de grootste verrassingen te geven, precies wanneer - en waar - we dat het minst verwachten!

Advertisement