Een Italiaanse ontwerper heeft een luxe jacht ontworpen dat lijkt op het silhouet van een elegante zwaan - Curioctopus.nl
x
Een Italiaanse ontwerper heeft een luxe…
15 dingen gezien vanuit een ander perspectief die de manier waarop we naar de wereld kijken hebben veranderd 20 keer waarin de

Een Italiaanse ontwerper heeft een luxe jacht ontworpen dat lijkt op het silhouet van een elegante zwaan

12 September 2020 • Door Janine
3.027
Advertisement

Heb je altijd al willen reizen aan boord van een luxe jacht dat zowel vooruitstrevend als functioneel is? Dan zal de nieuwste technologische vondst van Lazzarini Design Studio je ademloos achterlaten. Stel je een luxe boot voor waarvan het ontwerp lijkt op dat van een elegante zwaan en die 60 passagiers kan vervoeren: waarschijnlijk zal het werkelijkheid worden dankzij het werk aan een prototype gemaakt door deze Italiaanse ontwerper.

Het prototype van een luxe jacht, voorlopig slechts een rendering-concept, heet "Avanguardia” en de constructie ervan zou een investering van ongeveer 500 miljoen dollar kunnen zijn. Avanguardia kan 60 passagiers vervoeren en is uitgerust met 5 dekken, waaronder een autodek voor voertuigen en twee helikopterplatforms voor elektrische jets, aan de achterkant van het jacht.

Wat dit model, wat nog niet concreet gerealiseerd is, uniek maakt, is zijn buitengewone vorm en structuur: Avanguardia herinnert in alle opzichten aan de vorm van een elegante zwaan. Dit zijn de specifieke kenmerken: de "zwanenkop" fungeert als een verkeerstoren die de positie van de boot regelt en dat niet alleen; een specifieke capsule in de "kop" van de zwaan kan veranderen in een kleine boot van ongeveer 16 meter.

Advertisement

De kleine boot van 16 meter komt los van de "nek" van de zwaan en daalt af richting het water, alsof het een ladder is van en naar het bovendek van het luxe jacht.

Luxe, want het heeft ook nog eens een zeer comfortabel en functioneel verwarmd zwembad!

Het jacht Avanguardia zal 137 meter lang worden en zijn zeer krachtige elektromotoren kunnen een kruissnelheid van ongeveer 18 knopen halen.

Advertisement
Advertisement

Een project, dat van Lazzarini, dat voorlopig slechts een project blijft, maar dat met de juiste investeerder werkelijkheid zou kunnen worden!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt